Internacional

Anglaterra supera Yerry Mina i la maledicció del penals (1-1)

Vuitens. El central del Barça fa l’empat al minut 93 i Carlos Sánchez torna a ser protagonista negatiu en un duel amb molta més tensió que futbol

Carlos Sánchez va debutar al mundial amb un penal i expulsió en tres minuts. L’ex de l’Espanyol ha tingut un campionat per oblidar i aquesta nit de nou ha perjudicat Colòmbia amb el penal a Harry Kane, però al final ha aparegut el gran nom dels colombians en el mundial: Yerry Mina. El central del Barça ha enviat el duel a la pròrroga amb un gol al minut 93 i l’enfrontament s’ha decidit als penals. Ospina ha aturat el tercer llençament, de Jordan Henderson, i Uribe ha enviat el següent al travesser. Pickford ha desviat el xut següent de Carlos Bacca i Dier no ha perdoant, trencant la malastrugança dels britànics des dels onze metres.

El duel ha vist com la intensitat i la tensió s’imposaven clarament al futbol. Anglaterra ha dut la veu cantant a la primera meitat, tancant en moltes fases Colòmbia a l’àrea, però sense trobar Harry Kane ni la forma de generar ocasions de gol. Rematades forçades del golejador del Tottenham i d’Sterling han estat les millor opcions dels anglesos, que han demanat l’expulsió de Wilmar Barrios per un cop de cap. Els sud-americans pràcticament ni s’han acostat a l’àrea de Pickford, tret d’un xut de Quintero a tocar del descans.

Les picabaralles s’han repetit a la segona meitat fins que en el minut 55 l’ex de l’Espanyol Carlos Sánchez ha agafat Kane de forma reiterada dins l’àrea i l’àrbitre ha indicat el punt de penal. El pitxitxi de la Premier League no ha perdonat des dels onze metres. Colòmbia ha tingut l’empat en una contra al 80’ després que Walker s’adormís. Cuadrado ha entrat per la dreta a l’àrea i el xut ha anat amassa alt i encara n’ha estat més a prop en el 92’ amb una canonada llunyana d’Uribe que ha obligat Pickford a volar. En el córner conseqüent, el blaugrana Yerry Mina ha saltat més que ningú per rematar de cap picat al fons de la xarxa. Pròrroga.

Anglaterra ha acusat el cop i Colòmbia s’ha mostrat notablement superior a la pròrroga, tot i que un dels canvis a la segona part, Danny Rose, ha tingut el 2-1 en una incorporació a l’atac amb rematada creuada que s’ha perdut fregant el pal. També Dier, sol en un córner, l’ha tinguda. Els penals han decidit.