Internacional

Yerry Mina marxa del mundial molt revalorat

Vuitens de final. El central colombià del Barça va quedar eliminat, però contra Anglaterra va fer el seu tercer gol en aquesta copa del món

Tot just quan el Barça està a poques hores d’anunciar el fitxatge del francès Clément Lenglet per reforçar el centre de la seva defensa, un dels centrals de la plantilla al qual es busca sortida ha destacat en el mundial de Rússia. Arribat al Camp Nou en el mercat d’hivern, després de comptar molt poc per a Ernesto Valverde i necessitant una plaça de jugador extracomunitari, es va decidir buscar una sortida a Yerry Mina, preferiblement en forma de cessió.

El colombià va marxar cap a Rússia sense saber on jugarà la temporada vinent, tot i haver declarat durant el mundial que la seva intenció és la de continuar de blaugrana. Des de la direcció esportiva es tenia clar que Yerry Mina no tenia lloc en la plantilla de Valverde, però potser les coses canvien després de la gran actuació del central en territori rus, que va acabar ahir després que el combinat de José Pekekerman fos eliminat en els vuitens de finals per Anglaterra des del punt de penal.

Va començar Yerry Mina sent suplent en el primer partit contra el Japó. Li passava factura la seva inactivitat en el Barça. Els centrals colombians no van estar bé. Colòmbia va perdre i Pekerman va optar per donar entrada a Yerry Mina en el segon partit contra Polònia. Els colombians van golejar (3-0), i Yerry Mina va començar a demostrar que és un dels millor rematadors de cap que hi ha. El blaugrana va obrir el marcador a la sortida d’un córner. S’ho jugava tot Colòmbia en el tercer partit contra el Senegal i Yerry Mina va tornar a marcar. El defensa del Barça va fer l’únic gol del partit i va classificar el seu país per a vuitens de final.

Ahir, contra Anglaterra, va estar a punt de tornar a ser heroi nacional. Yerry Mina va formar un tàndem segur durant molt minuts amb Davinson Sánchez en l’eix d’una defensa que només va ser superada després d’un penal de Carlos Sánchez sobre Harry Kane que va transformar el propi davanter del Tottenham. Però Yerry Mina no volia marxar del mundial sense fer història i va forçar la pròrroga en una altra acció a pilota aturada i un altre excel·lent cop de cap. Els seus 195 centímetres el fan ser molt poderós per alt i va empatar en el temps d’afegit, i es va convertir en el primer defensa que marca tres gols de cap en un mundial des del 1966. De fet, només dos defenses més han marcat tres gols en un mundial des d’aquell any, els alemanys Paul Breitner (1974) i Andreas Brehme (1990). El gol no li va sevir, a Colòmbia, per continuar en el mundial, veurem si li serveix a Mina per mantenir-se en el Barça.

HISTÒRIC

Des del 1966, només dos defenses havien marcat tres gols en un mundial: Breitner i Brehme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)