Internacional

‘King’ Kane contra la fortalesa del mur suec

Suècia-Anglaterra. Nòrdics i britànics es juguen avui una plaça per a unes semifinals, que totes dues seleccions no oloren des de la dècada dels noranta

La solidesa d’una de les seleccions més compactes d’aquest mundial contra l’instint del pitxitxi Harry Kane (6 dianes). Olsen ha deixat la seva porteria a zero en tres ocasions i només ha rebut dos gols des que va arribar a Rússia –contra Alemanya–, mentre que Kane ha marcat en els tres partits que ha jugat –va descansar contra Bèlgica–. Suècia i Anglaterra, cadascuna amb les seves armes, s’enfronten avui al Samara Arena (16 h) per un lloc en les semifinals. Els nòrdics no en juguen cap des del mundial dels Estats Units del 94 i els britànics no estan presents entre les quatre millors des d’Itàlia 90. Només passarà un.

A priori els anglesos parteixen com a favorits. Gareth Southgate podrà comptar amb el seu onze de gala. Només Vardy, suplent habitual en el dibuix emprat per Southgate en aquesta copa del món, arrossega algunes molèsties musculars i és l’únic dubte de cara al partit. La resta, tots estaran disponibles. També Kane, Dele Alli, Young i Walker, que van acabar l’exigent eliminatòria contra Colòmbia tocats, però que ahir van exercitar-se ja amb total normalitat abans de viatjar cap a Samara. Jan Olof Andersson, per la seva banda, només té la baixa per sanció del lateral dret Lustig, que contra Suïssa va veure una targeta groga que li impedirà avui jugar els quarts de final. El seu lloc l’ocuparà Krafth. Andersson perd Lustig però recupera per a aquest partit Sebastian Larsson. Tampoc es perdrà la cita el capità Andreas Granqvist, que en les últimes hores ha estat pare per segona vegada. Hi havia algun dubte sobre si abandonaria la selecció de manera temporal per assistir al naixement de la seva filla, però el central suec va parlar ahir en roda de premsa i va explicar que el part havia anat bé i que ja havien parlat amb la seva dona que si donava a llum mentre ell encara estava en el mundial, ell es quedaria a jugar amb el seu país. Sense anar més lluny, Fabian Delph també ha estat pare en els últims dies, i ell sí que va marxar a veure el naixement de la seva tercera filla el 29 de juny, després de l’Anglaterra-Bèlgica i va perdre’s per aquest motiu l’eliminatòria de vuitens contra Colòmbia. Amb un dilema similar pot trobar-se el màxim golejador d’aquest mundial. Kate Goodland, parella sentimental del futbolista del Tottenham, segons els terminis actuals, podria donar a llum ni més ni menys que el dia 15 de juliol, el dia de la gran final a Luzhniki.

LES FRASES

No perdo el temps pensant si podem ser campions del món. Només penso en el partit contra Anglaterra
Janne Andersson
SELECCIONADOR DE SUÈCIA
Serà difícil. Suècia està demostrant molta fiabilitat. Les seves estadístiques parlen per si soles
Harry Kane
PITXITXI DEL MUNDIAL
Hem progressat molt en els últims vuit mesos. Estic satisfet. Ara volem seguir fent història
Gareth Southgate
SELECCIONADOR ANGLÈS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)