Internacional

Bèlgica fa saltar la banca i elimina Brasil (1-2)

Futbol. Els gols de Fernandinho en pròpia porteria i De Bruyne a la primera part fan inútil la reacció de Brasil i classifiquen Bèlgica per a les semifinals

Bèlgica havia fet un gran mundial fins ara però pocs esperaven que sortís victoriosa del creuament contra Brasil, però la selecció que entrena el català Bob Martínez ha donat la sorpresa a Kazan. Els belgues, gràcies a una molt bona primera part i a un gran Courtois, s’han imposat per 1-2 a la canarinha i lluitarà contra França per un lloc a la final del dia 15.

Brasil ha començat millor i Thiago Silva ha enviat una pilota al pal en el minut 8, però Bèlgica ha aprofitat la sort de trobar-se amb el gol en pròpia porteria de Fernandinho, que ha rematat una pilota en la sortida d’un córner i, per mala fortuna, l’ha introduït en la porteria d’Alisson, quan millor estaven els de Tite per agafar embranzida. Els sud-americans han buscat l’empat a través dels seus millors homes, però la selecció belga ha donat la sorpresa ampliant el seu avantatge amb un gran gol col·lectiu. Un contraatac de llibre conduit per Lukaku, que ha estat impossible d’aturar pels rivals, l’ha finalitzat Kevin de Bruyne amb un fort xut des de la frontal en el 31’. La canarinha no s’ha rendit però sí que han vist com els belgues es feien amb el control del partit. De fet, Kompany i De Bruyne, els dos companys al Manchester City, haurien pogut ampliar l’avantatge però Alisson ha estat encertat i ha mantingut el 0-2 fins el descans.

Després de la represa, Brasil ha anat a per totes, anul·lant durant uns minuts el seu rival. Durant aquesta estona, el millor dels de Bob Martínez ha estat Thibault Courtois, que ha evitat la diana de la selecció verdeamarelha en diverses ocasions amb grans aturades. Hazard podria haver sentenciar gràcies a un gran contraatac de Chadli i De Bruyne, però el xut creuat del jugador del Chelsea ha sortit fregant el pal. Brasil buscava el gol que els fiqués en el partit i l’ha aconseguit en el 76’ a través de Renato Augusto, que ha rematat de cap una meravellosa centrada de Coutinho. L’empat de Brasil ha estat a prop, amb clares ocasions de Firminho i Coutinho, però no han estat encertats. Una mà espectacular de Courtois ha evitat la diana de Neymar en el temps afegit.