Internacional

Els penals tornen a aliar-se amb Croàcia (2-2)

Quarts de final. Dos gols a cada part de la pròrroga a pilota aturada compensen l’encert de Txérixev i Kramaric a la primera part, duent el duel a decidir-se des dels onze metres

Croàcia i Rússia s’han abonat a l’emoció i l’èpica i han tornat a allargar el duel fins al penals. Txérixev ha fet un golàs, Kramaric ha replicat abans del descans i a la pròrroga ha aparegut la pilota aturada. Vida ha avançat els balcànics a la primera part i a tocar del xiulet final Mario Fernandes ha replicat en una falta. El lateral rus, però, ha condemnat els amfitrions en fallar el penal a la tanda després que Subasic aturés el d’Smolov i Akinfeev hagi fet el mateix amb el llençament del madridista Kovacic. El blaugrana Rakitic ha tornat a assumir la responsabilitat de l’últim i no ha perdonat.

El guió del partit apuntava a un domini clar de Croàcia i una Rússia ordenada i tancada, però els amfitrions han sorprès d’entrada amb una pressió avançada i més presència ofensiva de la prevista. I l’heroi del mundial rus, Txérixev, ha fet acte de presència en el minut 31. El jugador del Vila-real s’ha tret de la màniga un gran xut a l’escaire en l’1-0. Els balcànics s’han trobat que el rival es tancava més i no han trobat la manera de generar perill fins que en el 39’ han lligat l’única contra de la primera meitat, amb assistència final de Mandzukic i cop de cap de Kramaric en l’1-1.

El gol ha donat confiança a Croàcia que ha mostrat idees més clares i més ambició a la segona meitat. Perisic ha estat a punt de fer el segon per partida doble en el tram inicial. Primer amb una xilena i, sobretot, en el 58’ en una jugada embolicada dins l’àrea en què la mitja volta del davanter de l’Inter ha superat el porter abans de topar amb el pal. Els russos han trigat a tornar a mostrar una mica de valentia i en el 71’ Yerokhin ha rematat de cap fregant el travesser. L’ensurt més gran per als balcànics ha estat veure Subasic, heroi en els penals contra Dinamarca, com queia agafant-se la cuixa en el 90’. El porter, però, ha pogut continuar i ha hagut d’intervenir en el 94’ amb una centrada enverinada d’Smolov.

La pròrroga ha notat el desgast en dos equips que havien resolt l’eliminatòria anterior als penals. Els problemes físics han aparegut i Croàcia ha trobat la solució a pilota aturada amb un cop de cap del central Vida en un córner. L’opció d’empatar dels locals també ha arribat a pilota aturada amb volea final de Kuziaev i una gran aturada de Subasic. El porter croat no ha pogut fer res poc després en una falta lateral per una mà innocent de Pivaric. Dzagoev l’ha servit i Mario Fernándes ha fet el 2-2 de cap.