Internacional

Punt final al petit miracle de Txertxéssov

Final del conte. Rússia diu adeu al seu mundial amb honors, havent olorat les semifinals i després d’haver actuat molt per sobre de les expectatives

Rússia es presentava al seu mundial com la pitjor selecció del torneig segons el rànquing FIFA (posició número 65 del món, amb 563 punts), fins i tot per sota de combinats com l’Aràbia Saudita, Corea del Sud i Panamà. Tres setmanes i mitja després, en marxa amb el cap ben alt. Altíssim. Actuació realment digna. Es miri com es miri, el que han aconseguit Stanislav Txertxéssov i els seus futbolistes ja és en si mateix un petit miracle. L’amfitriona va olorar ahir les semifinals contra Anglaterra, però la mala fortuna en la tanda de penals la va deixar amb la mel a la boca. Contra Espanya, va sortir cara; ahir, contra Croàcia, va sortir creu.

Ni el rus més optimista hauria augurat que la seva selecció eliminaria un equip del pedigrí d’Espanya en els vuitens de final i que posaria contra les cordes una selecció del nivell de Croàcia en els quarts. I més tenint en compte tots els condicionants previs a la cita mundialista. Durant la fase de preparació, Txertxéssov va veure com Kokorin (Zenit), la seva principal estrella, es trencava els lligaments del genoll en un partit de l’Europa League contra el Leipzig. Ni ell ni Vasin i Dzhikya, titulars a l’eix de la defensa fins aleshores, han pogut disputar el mundial per lesió. Tres lesions inoportunes que van trencar tots els esquemes del seleccionador rus. Txertxéssov es va quedar sense pla i ha fet la sensació que aquesta Rússia ha hagut de recórrer a la improvisació. Disfrutant cada petit moment com si fos l’últim, com un funambulista sense xarxa. Tot es va complicar encara més amb la lesió de Dzagoev en el partit inaugural, però el canvi de guió curiosament ha anat bé a Rússia. Davant les adversitats, han anat apareixent nous herois pel camí. Denis Txeritxev i Artem Dzyuba són dos dels noms que surten clarament reforçats d’aquest mundial. Tots dos van entrar a la llista de rebot i han acabat sent clarament protagonistes. Smolov, en canvi, és un dels que han decebut. Ahir va errar un dels penals decisius. Ell i Mario Fernandes, l’home que precisament havia forçat la tanda de penals després del seu gol heroic en la pròrroga.

Dzyuba, descartat pel Zenit –aquesta temporada ha jugat en un equip de segona fila com l’Arsenal Tula–, s’ha guanyat per mèrits propis el lloc del 9 en aquest equip. Marxa del mundial amb tres gols i com un dels herois contra Espanya. Increïble ha estat també el paper de Txeritxev. En 35 partits de lliga en les dues últimes temporades amb el Vila-real ha marcat dos gols. Doncs bé, en aquest mundial, en només cinc partits n’ha signat quatre. El que va marcar ahir a Subasic, i que va servir per avançar Rússia de manera momentània en el partit, és sens dubte un dels gols d’aquest mundial. Golàs en majúscules.

Des que Rússia ja no forma part de la Unió Soviètica, mai havia arribat a uns quarts de final d’una copa del món. De fet, sempre havia caigut en la primera fase. Ahir va caure amb honors.

GRAN PAPER

Arribava com la pitjor segons el rànquing FIFA i gairebé treu el cap entre les 4 millors

LA DADA

Des que Rússia no forma part de la Unió Soviètica, mai havia superat la fase de grups
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)