Internacional

El sostre belga contra l’efemèride francesa

França-Bèlgica. Els ‘bleus’ busquen la seva tercera final dues dècades després d’aixecar el seu únic títol a costa del somni dels ‘diables vermells’

És el record del 1998 contra el salt cap a allò desconegut. L’ambició d’una França que aspira a repetir l’èxit de fa 20 anys contra l’ambició d’una Bèlgica que feia anys que anunciava una gesta i que ara està a les portes de materialitzar-la. Després d’assegurar la quarta plaça, fins ara la seva millor classificació històrica (1986), els diables vermells intentaran elevar la seva gesta a cotes desconegudes. “És un moment únic per al futbol belga i volem que tot un país estigui orgullós de nosaltres”, comentava Robert Martínez, que, després de la gran actuació contra el Brasil, haurà de resoldre l’absència de Thomas Meunier, el seu únic lateral pur. “L’equip ha estat molt concentrat jugant amb tres centrals, però hi ha hagut moments en què hem necessitat jugar amb quatre perquè et dona més solidesa. En el tram final contra el Japó i contra el Brasil ens va fer falta”, explicava el tècnic de Balaguer, que no va voler revelar si modificarà el sistema per pal·liar l’absència del lateral del PSG, però sí que va reconèixer similituds entre brasilers i francesos: “Sobretot pel potencial individual.”

A la recerca del seu primer mundial, la selecció belga desafia l’estabilitat d’una França que va despatxar amb autoritat l’Uruguai en els quarts de final i que es presentarà aquesta tarda a Sant Petersburg amb tots els futbolistes de la seva nòmina disponibles, si bé ahir Kylian Mbappé no es va exercitar per precaució.

“Estarem preparats per a qualsevol escenari que ens pugui proposar Bèlgica, i no em preocupa que Robert Martínez es pugui imaginar la nostra alineació”, deia Deschamps, que aspira a entrar en el club dels que han guanyat un mundial com a futbolistes i com a entrenadors amb Franz Beckenbauer i Mario Zagallo, si bé va refusar referir-se al repte: “De moment només estic entre els que han guanyat la copa com a futbolista. Si passa, ja m’ho preguntareu.”

Francesos i belgues es veuran aquesta nit les cares per tercera vegada en un mundial, amb victòries en els dos partits per al conjunt del gall: en els vuitens de final del mundial del 1938 i en el partit del tercer i quart lloc a Mèxic 1986.

LES FRASES

És un moment únic per al futbol belga i volem que tot un país estigui orgullós de nosaltres
Robert Martínez
SELECCIONADOR BELGA
Estarem preparats per a qualsevol escenari que ens pugui proposar Bèlgica
Didier Deschamps
SELECCIONADOR FRANCÈS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)