Internacional

Més orgull que retrets

Bèlgica i Anglaterra es disputen una plaça en el podi mundialista després d’haver superat les expectatives en la competició

En cas de ser tercers, els ‘red devils’ assoliran la seva millor classificació històrica

No hi ha mirades caigudes, ni al vestidor de Bèlgica ni al d’Anglaterra, que avui per segona vegada en la seva història disputaran la final de consolació d’un mundial amb sensacions força similars. Totes dues van aterrar a Rússia sense exigències de guanyar un campionat del món, totes dues han vist el trofeu a l’abast de la mà fent disparar les previsions més optimistes, i totes dues van acabar morint a les portes del Lujnikí. En el cas dels anglesos, fins i tot va ser sobre la gespa del gegant moscovita –on es disputarà demà la final–, en una semifinal de gran volada amb Croàcia.

Per a l’elegant Bèlgica de Robert Martínez, la tarda no serà una tarda qualsevol. I és que encara que el desencís de la derrota contra França continuï torturant el pensament dels seus futbolistes, la possibilitat de fer història continua latent i, en cas d’imposar-se avui a Sant Petersburg, es convertiran en la generació de diables vermells que més lluny ha arribat en un mundial, superant la quarta plaça a Mèxic 1986 i trepitjant per primera vegada el podi. “Hem passat hores difícils, però amb l’ajuda dels nostres familiars ho hem superat i sens dubte volem la tercera plaça”, exposava ahir el migcampista Axel Witsel. “Volem guanyar i completar el que ha estat una experiència increïble, en què els futbolistes i tot l’equip directiu han fet una feina magnífica”, va continuar Robert Martínez, que ha transformat la selecció belga des de la seva arribada i té contracte amb la federació fins al 2020.

Per als anglesos no hi ha més glòria que la del 1966, però per als de Southgate la medalla de bronze tindria un simbolisme prou generós: superar la generació del 1990, que va caure víctima dels gols de Baggio i Schillaci en la final de consolació del mundial del 1990, i aconseguir la millor gesta mundialista del conjunt dels tres lleons lluny de l’illa. Encara que per al seu seleccionador, Gareth Southgate, és més una qüestió de seguir fent camí que no pas de justificar-se amb un resultat. “Aquí del que es tracta és de millorar. Fa anys que treballem en una direcció i hem d’insistir”, va dir el preparador anglès, que, tot i que va reconèixer que li faria il·lusió una medalla mundialista (també va anunciar algun canvi en l’onze d’avui), sembla mirar més enllà de Rússia. Amb contracte fins al 2020 signat amb la federació anglesa, els mitjans britànics ja especulen sobre la possibilitat que li ofereixin un nou vincle fins al 2022, quan s’ha de disputar el mundial de Qatar.

Segon assalt

Anglesos i belgues es veuran les cares per segona vegada en el mundial i en totes dues ocasions la transcendència del partit ha estat menor, després d’haver-se trobat en l’últim partit del grup en què es dirimia un lideratge que no acabava de fer el pes ni als uns ni als altres. Al final, va ser un gol d’Adnan Januzaj el que va resoldre l’enigma i va enviar els red devils a la part més dura del quadre, i va permetre al conjunt dels tres lleons tenir un camí més plàcid cap a l’altra banda de la graella, on primer es van enfrontar a Colòmbia i després a Suècia abans de perdre contra la sorprenent Croàcia.

Golejador Kane

Amb dos gols més que Romelu Lukaku i tres més que Antoine Griezmann, sembla ja complicat que algú pugui discutir la condició de canoner al davanter londinenc, que després d’acumular sis gols en sis partits del torneig, disposa de l’oportunitat d’engreixar la seva nòmina i atenuar el gust amarg d’una semifinal en què pràcticament no va tenir l’oportunitat de liderar la selecció anglesa, i en què va fallar, a més, una ocasió clara per sentenciar els croats tot sol davant de Danijel Subasic.

Kane, el capità més jove de la història d’Anglaterra en un mundial, completaria així una temporada en què no ha fet més que engreixar la seva cotització, superant per quarta vegada consecutiva la barrera dels 20 gols en la Premier League i instal·lant-se per primer cop en els 30.

FRASES

Es tracta de seguir millorant, d’insistir pel camí en què hem estat treballant darrerament
Gareth Southgate
SELECCIONADOR D’ANGLATERRA
Volem guanyar i culminar el que ha estat una experiència extraordinària per a tots nosaltres
Robert Martínez
SELECCIONADOR DE BÈLGICA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)