Internacional

França recupera la glòria

Mundial de Rússia. La selecció de Deschamps ha guanyat per 4-2 a Croàcia i aconsegueix el segon mundial de la seva història

França és la nova campiona del món després de superar per 4-2 a una Croàcia que ha fet el seu millor paper en una copa del món. L’equip de Didier Deschamps, capità de la França campiona del món en el 1998, ha aconseguit la segona estrella de la història dels bleus.

El plantejament d’una i altra selecció no ha sorprès ningú, amb una França ben arreplegada i una Croàcia amb més iniciativa. L’escenari no els ha pesat als jugadors croats, gens acostumats a cites d’aquesta magnitud amb la selecció però sí amb molta experiència en els partits més grans amb els seus clubs. Ha estat França, però, qui s’ha avançat. En el minut 18, Griezmann ha provocat una falta que no era però que l’àrbitre ha xiulat i Mandzukic, l’heroi de la semifinal, ha pentinat la pilota i ha marcat en pròpia porteria. Els croats han reaccionat de la millor manera al gol bleu, i Perisic ha empatat després d’una jugada col·lectiva dels balcànics que ha resolt amb un xut des de la frontal en el 28’. Perisic ha estat el protagonista involuntari en el minut 34’, en què l’àrbitre, després de consultar amb el VAR, ha xiulat un penal per mans que ha transformat Griezmann en el 2-1.

Després de la represa, Croàcia tenia clar que si volia aixecar la seva primera copa del món havia de buidar-se, i això és el què ha fet l’equip de Zlatko Dalic. Lloris ha evitat l’empat croata amb dues aturades magistrals, però ha estat Paul Pogba qui ha ampliat l’avantatge per al seu equip. El futbolista del Manchester United ha aprofitat una gran jugada d’Mbappé i Griezmann per situar el 3-1 i aplanar el camí cap a la segona estrella dels bleus. I Kylian Mbappé, una de les estrelles d’aquest mundial que avui ha posat el punt i final, ha sentenciat el matx amb un xut des de la frontal que ha despistat Subasic. El davanter del PSG deixava la final vista per a sentència tot i que Lloris, un dels millors porters del mundial, ha regalat el 4-2 a Mario Mandzukic.

Croàcia ho ha intentat, conscient de que no tenia res a perdre i que els francesos ja en tenien prou, i s’ha apropat amb perill a Lloris, però sense encert i, ja al tram final, sense forces després d’arribar a la final jugant tres pròrrogues en les eliminatòries anteriors. Amb el xiulet final, tristesa i orgull croat; alegria i felicitat francesa

El podi del mundial de Rússia ha quedat amb França campiona, Croàcia, subcampiona i Bèlgica, tercera classificada.

Pel què fa als trofeus individuals, Luka Modric (Croàcia) ha estat escollit Pilota d’Or del mundial, mentre que Harry Kane (Anglaterra) ha estat el Bota d’Or amb sis gols. A més, Kylian Mbappé (França) ha estat el millor jugador jove, i Thibault Courtois (Bèlgica), el millor porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)