1a divisió

Polèmica i Joaquín en el derbi sevillà

1a divisió. El Betis s’imposa al Sevilla amb un gol del veterà futbolista en un duel condicionat per la controvertida expulsió de Roque Mesa

BETIS 1 SEVILLA 0

BETIS:Pau López, Mandi, Bartra (Sodnei, 88’), Feddal, Tello, Canales, William Carvalho (Joaquín, 75’), Guardado, Junior, Inui i Morón (Sanabria, 59’).SEVILLA:Vaclik, Mercado, Kjaer (Promes, 87’), Sergi Gómez, Jesús Navas, Banega, Roque Mesa, Arana (Aleix Vidal, 86’), Sarabia, Mudo Vázquez (Gonalons, 61’)i André Silva.GOLS:1-0 (80’) Joaquín.ÀRBITRE:Gil Manzano (col·legi extremeny). Grogues a Canales, William Carvalho, Kjaer, Mercado, Sarabia i André Gomes. Doble groga a Roque Mesa (66’).

LLEVANT 2 VALÈNCIA 2

LLEVANT:Oier, Coke, Postigo (Rober Pier, 46’), Chema, Toño, Morales, Prcic (Jason, 65’), Campaña, Bardhi, Roger i Boateng (Dwanema, 68’).VALÈNCIA:Neto, Piccini, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayà, Carlos Soler (Santi Mina, 82’), Wass, Parejo, Cheryshev (Ferran Torres, 70’), Rodrigo i Gameiro (Batshuayi, 68’).GOLS:1-0 (14’) Roger. 1-1 (16’) Cheryshev. 2-1 (33’) Roger. 2-2 (51’) Parejo (p.).ÀRBITRE:Estrada Fernández (col·legi català). Grogues a Chema, Morales i Ferran Torres. Doble groga a Coke (75’).

La part verd-i-blanca de Sevilla somriu. En el sempre calent i picant derbi sevillà, el Betis va superar (1-0) el Sevilla amb una diana de Joaquín quan faltaven deu minuts per al final del matx, i el conjunt bètic va tornar a guanyar el seu veí ciutadà com a local 12 anys després. Des del 2006 que el Betis no guanyava un derbi al seu estadi i ahir va aconseguir trencar l’estadística en un duel en què va ser millor. Tot i això, el partit va estar marcat per la controvertida expulsió de Roque Mesa al minut 66, que va veure la segona targeta groga en una acció en què l’àrbitre va interpretar que el migcampista canari va obstaculitzar el servei a Pau López, quan realment no va fer res, i en tot cas va semblar més falta del porter català, la qual cosa hauria estat penal. No va entrar el VAR, que no revisa accions de targetes grogues, però sí de penals, i el Sevilla es va quedar amb deu. Aleshores va entrar en escena Joaquín, l’ídol local, que va arribar just per al partit i només va disputar un quart d’hora, suficient per decidir el derbi amb un cop de cap a centrada de Mandi.

Gols en el valencià

Al migdia va disputar-se el derbi valencià, que va acabar amb empat (2-2) entre Llevant i València. Roger Martí va fer doblet per als granota i Cheryshev i Parejo van marcar per als xe.