Internacional

La selecció danesa de futbol sala podria substituir a la de futbol

Futbol. Un conflicte entre la federació i el sindicat de futbolistes ha provocat que s’hagi desfet la convocatòria de Âge Hareide per als dos pròxims partits de Dinamarca, contra Eslovàquia i Gal·les

Una disputa per drets comercials entre la Federació Danesa de Futbol i el sindicat de jugadors posa en perill els dos pròxims partits de la selecció absoluta d’aquest país, fins al punt que els podria jugar la selecció de futbol sala. Les dues parts porten negociant des del passat estiu un acord que substitueixi el que va expirar després del Mundial de Rússia, en el qual Dinamarca va caure en vuitens de final, però van arribar a la data límit de divendres passat sense tancar el conveni. La discòrdia se centra en la manera de regular la participació dels jugadors en actes publicitaris de la selecció i els possibles conflictes amb els seus propis patrocinadors personals.

La federació va oferir dissabte un acord temporal i el sindicat de jugadors, que volia seguir negociant, va proposar perllongar un mes l’acord interior, una mesura que les autoritats van interpretar ahir a la nit com un “no”. Tot plegat ha provocat que la DBU hagi anul·lat la convocatòria per a l’amistós de dimecres a domicili contra Eslovàquia i per al debut de Dinamarca en la Lliga de Nacions, de diumenge a casa contra Gal·les.

La situació ha obligat a l’elaboració d’una nova llista de jugadors convocats per a aquests partits. La DBU ha escrit per carta als clubs de la Superlliga -màxima categoria del futbol danès- per reclutar futbolistes, una invitació que s’ha fet extensible a jugadors de Segona i Tercera. Tant el seleccionador danès, Åge Hareide, com el seu ajudant, Jon Dahl Tomasson, han estat alliberats de dirigir el nou equip.

Avui, el mitjà danès Extra Bladet, anuncia que la federació danesa recorrerà a l’equip de futbol sala per enfrontar-se a Eslovàquia, després que els futbolistes de Superlliga, Segona i Tercera no hagin volgut atendre a la crida, per solidaritat amb els companys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)