Internacional

Als grans mals, grans remeis

Seleccions. Atesa la negativa dels internacionals de Dinamarca a jugar i la possibilitat de quedar exclosa de l’Eurocopa, la federació danesa recorre a jugadors de futbol sala i semiprofessionals

Enrenou dels grossos el que es viu actualment a Dinamarca. La disputa pels drets comercials entre el sindicat de futbolistes danesos i la Federació Danesa de Futbol (DBU) per assolir un acord que reguli la participació dels jugadors en actes publicitaris de la selecció i els possibles conflictes que se’n podrien derivar amb els seus patrocinadors particulars ha provocat un incendi de proporcions a hores d’ara desconegudes. La falta d’entesa entre les parts –la DBU va oferir un acord temporal dissabte passat, i el sindicat, que volia continuar negociant, va proposar prolongar l’acord anterior un mes més– ha fet que els internacionals danesos renunciïn a disputar els dos pròxims compromisos del combinat nòrdic: un amistós contra Eslovàquia avui i el debut en la lliga de les nacions contra Gal·les diumenge. “Volíem seguir negociant i va ser la DBU la que no va voler. La nostra idea era allargar l’acord i jugar en condicions serioses. No es tracta de diners, sinó de drets”, va expressar el capità de Dinamarca, Christian Eriksen.

Tant el sindicat com la federació danesa ja fa setmanes que negocien un nou acord que substitueixi l’anterior, signat el 2015, i que va finalitzar un cop disputat el mundial de Rússia. No obstant això, la determinació dels internacionals danesos de no disputar aquest doble compromís va agafar per sorpresa l’ens federatiu, que en un gest desesperat i poc reeixit va fer un crit d’auxili als clubs de primera i segona divisió del país. Sense l’efecte esperat –els equips no estan obligats a cedir jugadors un cop superats els terminis pertinents, a banda que els mateixos futbolistes s’hi van negar en solidaritat amb els seus companys– i en vista de la possibilitat que la UEFA sancionés Dinamarca amb una exclusió de la pròxima Eurocopa si no es presentava a jugar aquests dos duels, la DBU sembla que ha trobat una solució, si més no, peculiar: recórrer a l’equip internacional de futbol sala. “Ara estem treballant per aconseguir els millors jugadors possibles per tal de disputar els dos partits, atès que és crucial per al futur del futbol danès. Si no els disputem, podríem rebre sancions i exclusions, i el futbol danès tornaria a l’edat de pedra en moltes àrees”, va advertir Claus Bretton-Meyer, CEO de la federació danesa, contrariat i molest per l’actitud dels jugadors internacionals. “És una situació molt lamentable, tant per a l’equip com per als aficionats i per a tothom en general en el futbol danès. Pensàvem que els jugadors haurien rectificat en oferir-los la mateixa tarifa, bonificació, assegurança pagada i millors condicions de vol”, va destacar.

Jensen agafa el relleu

Amb el seleccionador Age Hareide i el seu ajudant, l’exjugador Jon Dahl Tomasson, alliberats de dirigir Dinamarca en aquests dos compromisos per evitar així una possible sanció dels organismes europeus, la federació danesa va anunciar ahir que John Faxe Jensen serà l’encarregat d’ocupar la banqueta danesa aquesta setmana. “He dit que sí perquè em sento molt i molt fort per dirigir l’equip nacional”, expressava Jensen, crític amb la situació actual. “Tan sols hi veig perdedors, en aquest conflicte, i el futbol danès és el que més hi perd.” En el mateix comunicat, la DBU explica que en les properes hores es coneixerà el nom dels 23 futbolistes que integraran la convocatòria per als compromisos contra Eslovàquia i Gal·les, alguns dels quals seran jugadors de futbol sala i d’altres seran jugadors de futbol semiprofessional. Per la seva banda, el mateix Christian Eriksen va emetre un comunicat més condescendent per expressar la posició dels internacionals danesos en el conflicte. “Som partidaris de resoldre’l ara, no de fer més grans les trinxeres. Renovem el contracte anterior un mes més. Estem a punt per jugar els partits d’aquesta setmana i després ja tindrem temps per negociar l’acord al complet. No té cap sentit que la DBU no accepti aquesta oferta. L’acord ha funcionat durant anys i tan sols ha de durar 30 dies més”, va expressar Eriksen.

MESURA EVENTUAL

La negativa dels jugadors afectarà l’amistós d’avui i el debut de diumenge en la lliga de les nacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)