Europa League

Esforç titànic del Vila-real per imposar-se en l’estrena

Europa League. El conjunt groguet acaba guanyant un partit molt sofert a casa contra el Sivasspor, que va igualar un 2-0 i un 3-2 en contra. Alcácer, decisiu en el tram final (5-3)

El Vila-real va celebrar el seu retorn a Europa amb una victòria inesperada. Ho va ser per la dificultat que li va suposar vèncer un equip manifestament inferior, el Sivasspor. El conjunt turc va empatar un partit que l’equip d’Emery havia encarrilat en els primers vint minuts amb les dianes de Kubo i Bacca. Però abans del descans Kayode i Yatabaré van empatar i van obligar a reaccionar els grocs. L’avantatge amb la diana de Foyth li va durar només set minuts, ja que Gradel (64’) va tornar a igualar el partit. Finalment, Paco Alcácer va deixar les coses a lloc i amb dues accions de davanter centre pur va segellar el triomf.

En general, els representants de la lliga espanyola van tenir una jornada molt reeixida. El Vila-real no va ser l’únic que va sumar la victòria ni tampoc l’únic que ho va fer patint i imposant-se a un rival que va plantar cara. El Granada, que s’estrena aquesta temporada en la competició europea, va vèncer el PSV remuntant a domicili la diana en contra de Gotze. Jorge Molina i un golàs de Machís des del vèrtex de l’àrea van decantar el marcador per a l’equip de Diego Martínez. La Real Sociedad tampoc les va tenir totes en el xoc a Rijeka, malgrat que era el gran favorit per aconseguir-lo. L’equip basc es va passar tot el segon temps bolcat a l’àrea del rival, ja que, amb 0-0 en el marcador, se li esgotava el temps. Finalment, va acabar guanyant amb una diana de Jon Bautista en el temps afegit, rematant una passada de la mort.

Els favorits

La primera jornada va tenir dos grans protagonistes. L’exdavanter de l’Almeria, Darwin Núñez, va estrenar el seu compte particular amb el Benfica amb un trio de gols que va ajudar el seu equip a vèncer el Poznan. D’altra banda, l’encert de Yazici, amb un hat-trick, va permetre al Lilla guanyar àmpliament l’Sparta de Praga, molt afectat per l’expulsió de Krejci en el minut 23.

Pel que fa als equips favorits, només va haver-hi una patinada: el Nàpols va perdre a casa contra l’AZ holandès. Ni el Tottenham, ni l’Arsenal van fallar, tot i que l’equip de Mikel Arteta es va haver de refer de la primera clatellada del Rapid de Viena, en forma de gol de Fountas, però va aconseguir la victòria amb dues dianes seguides de David Luiz i Aubameyang.