Barça

Duel amb al·licient

El PSG serà el rival del Barça en els vuitens de final de la Champions. Neymar tornarà al Camp Nou i Leo Messi visitarà la que podria ser casa seva la temporada vinent

L’últim partit entre els dos equips és l’inoblidable 6-1 del 8 de març del 2017. Neymar, en aquell moment al Barça, va ser el gran protagonista de la remuntada

El sorteig dels vuitens de final de la Champions va oferir un duel amb morbositat, el que enfrontarà el Barça de Ronald Koeman amb el PSG de Thomas Tuchel, tècnic discutit els últims mesos a París. Serà el duel de Neymar contra Messi, del retrobament esperat entre dos amics que volen tornar a jugar junts. Es podrien haver retrobat al Barça, però el retorn del brasiler no va arribar a bon port l’estiu del 2019. Podrien coincidir el curs vinent al PSG si Messi continua entestat a deixar el Camp Nou. Neymar ja li va obrir les portes de París en unes declaracions recents.

Serà el primer enfrontament de Neymar contra el Barça, club que va abandonar l’any 2017, quan el PSG va pagar els 222 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió. Va marxar de males maneres i encara té el club als jutjats, precisament ara que alguns dels precandidats a la presidència del Barça flirtegen amb el seu nom com a possible fitxatge. Neymar va decidir marxar en aquell moment perquè volia ser líder d’un projecte i al Barça el número u sempre és Messi. Després se’n va penedir. Diuen que va començar a decidir la seva marxa precisament el dia que el Barça i el PSG es van veure les cares per última vegada. Va ser el 8 de març del 2017. Com aquesta temporada, els dos equips disputaven els vuitens de final de la Champions. Els francesos havien golejat en l’anada (4-0), amb dos gols de Di María, un de Cavani i un altre de Draxler. El Barça de Luis Enrique va remuntar (6-1) el partit a l’equip que dirigia Unai Emery en una nit històrica. Amb un gol de Sergi Roberto en el minut 95, però amb una actuació espectacular de Neymar, autor de dos gols en els minuts 89 i 91. Les portades dels diaris l’endemà van ser per a una imatge icònica de Messi celebrant l’últim gol amb l’afició. Neymar no ho va suportar.

Aquella va ser l’última eliminatòria entre els dos equips. S’havien vist les cares cinc vegades abans en competició europea. El Barça va guanyar la final de la recopa l’any 1997, a Rotterdam (1-0), amb gol de Ronaldo. Abans havia arribat l’única desfeta blaugrana, en els quarts de final de la Champions 1994/95. Empat a un al Camp Nou, amb gols de Korneiev i Weah. En la tornada, Bakero va avançar els blaugrana, però Raí i Guerin van capgirar el resultat. Els altres precedents són favorables al Barça. En els quarts de final de la Champions de la temporada 2012/13, els dos equips van empatar a París (2-2) en un partit que va acabar amb Messi lesionat. En el duel de tornada, Pastore va avançar els francesos i Messi va haver de sortir des de la banqueta per empatar i classificar el Barça amb una jugada que va culminar Pedro.

Els dos equips es van enfrontar quatre vegades en la temporada 2014/15, que acabaria amb el Barça guanyant la Champions a Berlín. En la lligueta, el PSG va guanyar a París (3-2) i el Barça, al Camp Nou (3-1). Francesos i catalans es van tornar a trobar en els quarts de final. El Barça va ser molt superior i va guanyar els dos partits, amb Neymar com a protagonista. 1-3 a París, amb dos gols de Luis Suárez i un del brasiler, i 2-0 al Camp Nou, amb doblet de Neymar.

Contundent balanç favorable al Barça en els precedents europeus entre els dos equips. Però les coses han canviat molt des de l’últim enfrontament. Neymar juga ara al PSG. Com Rafinha, titular al Barça el dia del 6-1 i traspassat aquest mes d’octubre al club francès per tres milions en variables. Els blaugrana no han deixat de fracassar a Europa des d’aquella eliminatòria. A Torí aquell mateix curs, a Roma, a Liverpool i a Lisboa contra el Bayern. El PSG ha anat creixent i el curs passat va arribar a la final de la Champions, en què va perdre contra el Bayern (1-0). Amb Neymar i Mbappé com a estrelles, semblen ara favorits en l’eliminatòria, tot i no ser l’equip d’altres temporades en aquest inici de curs. Va tenir molts problemes per classificar-se per als vuitens de final en un grup complicat amb el Manchester United i el Leipzig. Va perdre un partit amb cadascun d’aquests equips i és tercer en la lliga, a un punt del Lilla i el Lió, després de la derrota de diumenge contra el Lió, partit en què Neymar va rebre una forta entrada que va fer témer una greu lesió de turmell. Finalment, tot ha quedat en un fort esquinç. “Veig una eliminatòria igualada. Sabíem que ens podia tocar un equip fort i el PSG ho és, però també nosaltres som un equip potent. Crec que està al 50%. Ells tenen jugadors importants i nosaltres, també”, deia Ronald Koeman sobre el sorteig. “S’han gastat molts diners en els últims anys per tenir un equip per guanyar la Champions. La temporada passada van arribar a la final. Veig una eliminatòria maca, amb dos grans partits a París i a Barcelona”, deia l’holandès, que espera poder recuperar per a l’enfrontament contra els francesos algun dels lesionats que té ara: Ansu, Sergi Roberto, Dembélé i Piqué.

Setzens de final
Wolfsberger - Tottenham
Dinamo Kíev - Bruges
Real Sociedad - United
Benfica - Arsenal
Estrella Roja - Milan
Anvers - Rangers
Slavia Praga - Leicester
Salzburg - Vila-real
Sp. Braga - Roma
Krasnodar - Din. Zagreb
Granada - Nàpols
Young Boys - Leverkusen
Molde - Hoffenheim
Maccabi - Xakhtar
Lilla - Ajax
Olympiacòs - PSV
Dimarts, 16 de febrer
Barça - PSG Leipzig - Liverpool
Dimecres, 17 de febrer
Porto - Juventus Sevilla - Dortmund
Dimarts, 23 de febrer
Lazio - Bayern Atl. Madrid - Chelsea
Dimecres, 24 de febrer
Atalanta - Real Madrid M’gladbach - City
Dimarts, 9 de març
Juventus - Porto Dortmund - Sevilla
Dimecres, 10 de març
Liverpool - Leipzig PSG - Barça
Dimarts, 16 de març
Real Madrid - Atalanta City - M’gladbach
Dimecres, 17 de març
Bayern - Lazio Chelsea - Atl. Madrid

KOEMAN

“Ells són forts, però nosaltres, també. Crec que l’eliminatòria està al 50%”

NEYMAR

La lesió que es va fer diumenge no és greu i estarà tres setmanes de baixa

LA DADA

4
eliminatòries
europees han jugat el Barça i el PSG, amb tres triomfs blaugrana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)