Girona

Rotacions a la vista

El Girona visita demà la Gimnástica Segoviana en un partit en què, arran de l’acumulació de minuts d’alguns integrants de l’equip, jugaran els menys habituals

Ibra Kébé i tres futbolistes més del B s’entreveuen en l’onze titular

Els 10 futbolistes més utilitzats

NOM EDAT POSICIÓ JUGATS MINUTS GOLS TG TV

Bernardo

31 Defensa 17 1.530 1 2 1

Calavera

25 Defensa 18 1.441 0 2 0

Juan C.

32 Porter 16 1.440 0 2 0

Monchu

21 Mig 17 1.279 1 2 1

Gumbau

25 Mig 18 1.274 0 3 0

Samu S.

29 Mig 15 1.249 1 4 0

Sylla

26 Davanter 15 1.182 5 2 1

Bueno

22 Defensa 14 1.125 0 2 0

Luna

29 Defensa 13 1.032 0 2 1

Yoel B.

27 Davanter 14 933 1 1 0

Ningú s’escapa del frenesí en què l’atapeït calendari ha convertit la competició futbolística aquest curs. I encara menys el Girona, un dels grans afectats en aquest sentit, ja que va ser l’últim equip de l’actual segona divisió A d’acabar, el 23 d’agost amb la final del play-off contra l’Elx, i, de seguida, 34 dies després, el 26 de setembre, va començar la lliga. Poc temps per a vacances i encara menys de pretemporada per a un equip que en 80 dies ha disputat 18 partits; de mitjana, un cada quatre dies. En el conjunt blanc-i-vermell, a més, són molts els futbolistes que acumulen molts minuts, ja que la quantitat de baixes que ha tingut el grup en aquests primers compassos de campionat han obligat Francisco a donar molta continuïtat a diversos integrants de la plantilla. D’aquesta manera, són nou els jugadors que ja passen, amb 18 jornades disputades, la barrera dels 1.000 minuts jugats (Bernardo, Calavera, Juan Carlos, Monchu, Gumbau, Samu Saiz, Sylla, Bueno, Luna i Yoel Bárcenas), i només dos equips de la plata tenen més jugadors amb més de 1.000 minuts, l’Sporting (11) i el Cartagena (10).

I en aquest context arriba demà (19 h) la copa per al Girona, que visitarà La Albuera, el feu de la Gimnástica Segoviana. Serà un matx per als menys habituals, que donaran un respir a aquesta sèrie de futbolistes que acumulen tanta càrrega, just abans de l’últim partit de lliga del 2020, que tindrà lloc dilluns 21 (21.30 h) al camp del Tenerife. Després de la visita al conjunt canari, l’equip gironí tindrà una aturada de dues setmanes, fins al 4 de gener (18.30 h), dia en què rebrà el Sabadell a Montilivi. Abans de tot, però, té l’esmentat i immediat compromís de copa, en què s’entreveuen titulars homes com ara Muric, Yan Couto, Ramalho, Aday, Ibra Kébé, Nahuel i Pablo Moreno, que han jugat menys aquest curs i, en alguns casos, com ara Aday i Ibra, que necessiten rodatge després d’un temps aturats. Aquest grup de set jugadors, que es preveuen segurs en l’onze, el complementaran tres del filial i no pas més, ja que la normativa no permet tenir sobre la gespa al mateix temps més de quatre futbolistes que no tinguin fitxa professional, i Ibra, amb dorsal del filial, ja ocupa una d’aquestes quatre places. Jugadors habituals en el primer equip com ara Arnau Martínez, Monjonell, Terrats, Pau Víctor, Turmo, Jandro, Sulei o Pachón tenen números per sortir d’inici en un equip que se les haurà amb un rival que milita a tercera, la mateixa categoria que el Girona B i que, tenint en compte el nivell que està mostrant, no ho posarà gens fàcil, ja que la Gimnástica Segoviana s’està passejant al subgrup B de la tercera de Castella i Lleó, on és líder amb nou victòries en nou partits amb 27 gols a favor i 2 en contra.

CÀRREGA

Nou jugadors del Girona ja han superat els 1.000 minuts

LA GIMNÁSTICA

El rival és de tercera, però va líder destacat en la seva lliga

Amb públic, però sense televisió

Demà, al camp de la Gimástica Segoviana, el Girona tornarà a disputar un partit amb públic nou mesos després de l’últim, a Montilivi contra l’Albacete (1-1) el 7 de març. La Federació Espanyola (FEF) es regeix en aquest sentit per la normativa que aplica cada comunitat autònoma i, en el cas de Castella i Lleó, està permesa l’entrada d’espectadors amb l’aforament limitat, per la qual cosa hi haurà aficionats a La Albuera. Seran privilegiats, ja que seran els únics que podran presenciar l’enfrontament en directe perquè no hi haurà retransmissió televisiva. Estava previst que fos la Televisió de Catalunya la que oferís el partit en obert, així ho havia anunciat la FEF, però finalment aquesta possibilitat es va desestimar en no ser viable la retransmissió per les condicions del camp.

La falta de llum a La Albuera, on a l’inici del matx ja serà fosc, és la principal causa que s’hagi descartat, ja que la poca potència de la il·luminació dels focus de l’estadi no permeten la producció d’una emissió televisiva de mínimes garanties.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)