Barça

Candidats reals?

El Barça, més per història que per situació actual, i la Real, més per resultats i joc que per plantilla, examinen la seva candidatura al títol, amb l’Atlético ara mateix com a favorit

“La Real és un molt bon equip. M’agrada futbolísticament la seva idea i la feina que està fent el seu entrenador [Imanol Alguacil]. Han sumat molts punts a fora de casa i estan jugant molt bé. Veurem fins on pot arribar.” Són elogis de Ronald Koeman envers un dels equips de moda del futbol espanyol. Vigent finalista de la copa juntament amb l’Athletic, classificat per als setzens de final de l’Europa League i actual líder de la primera divisió amb els mateixos punts que l’Atlético de Madrid. Aquesta és la notable carta de presentació d’una Real Sociedad que arriba avui al Camp Nou disposada a guanyar en un estadi on no ha puntuat des de la temporada 1994/95 (1-1). El Barça acumula 22 partits de lliga seguits guanyant contra la Real al Camp Nou. Els bascos no hi han vençut des de l’any 1991 (1-3).

El Barça-Real, partit avançat de la jornada 19 –tots dos equips jugaran la supercopa d’Espanya el 20 de gener i per això juguen ara–, és una batalla entre un equip que per futbol i resultats s’ha guanyat el dret a ser considerat aspirant a lluitar per la lliga, però que, com diu Koeman, caldrà veure fins on li arriba la gasolina, tenint en compte que aquest any també juga a Europa, i un altre equip que per història sempre és candidat d’inici, però que ara mateix viu a nou punts del lideratge, en procés lent de reconstrucció, amb el sistema tàctic de Koeman qüestionat i sense president fins a finals de gener.

La Real és l’equip més golejador del campionat (23) i només ha rebut sis gols. Només ha perdut un partit, contra el València, però també és cert que ha empatat els últims tres. El Barça va guanyar amb patiment contra el Llevant i sap que una victòria avui i una altra dissabte, precisament contra el València, catapultarien seriosament les seves aspiracions de lluitar per un títol, en què els dos grans favorits, segons coincideixen a assenyalar molts, són l’Atlético i també el Real Madrid, després de la setmana màgica de Zidane.

El Barça ha aparcat fins al mes de febrer l’eliminatòria contra el PSG. La Real tampoc pensa ara en el Manchester United. Mana la lliga. L’equip txuri-urdin ha viatjat a Barcelona sense David Silva, lesionat. Sí que ho ha fet Oyarzabal, i la gran novetat, també Asier Illarramendi, després de molts mesos de baixa. En el cas d’Oyarzabal, el davanter és dubte per a aquesta nit, però ha viatjat igualment perquè després del partit del Camp Nou la Real anirà directament cap a València, on dissabte juga contra el Llevant, i Alguacil confia que per a aquell partit Oyarzabal ja estigui al cent per cent. Al Barça, s’esperen pocs canvis.

Alguacil: “Veig el Barça de sempre en els partits de casa”

Fa gairebé tres dècades que la Real Sociedad no guanya un partit al Camp Nou. Ha plogut molt des del 1991. Imanol Alguacil confia en el seu equip però no es fia d’aquest Barça irregular: “No és normal que el Barça hagi perdut quatre partits, i també crec que ha fet mèrits per guanyar-los. Al Camp Nou veig el Barça de sempre. Ha rejovenit la plantilla i no els veig tan malament. Serà un partit obert.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)