El Barça remunta i resisteix davant la Real (2-1)

Barça. Jordi Alba i De Jong responen al gol de William José i, tot i estar sotmesos als bascos durant la segona part, els de Koeman sumen tres punts

El lider ha caigut aquesta nit al Camp Nou, en partit avançat, corresponent a la jornada 19. El Barça ha superat la Real Sociedad (2-1), després de remuntar un gol inicial dels bascos. L’equip de Ronald Koeman suma la segona victòria en quatre dies i se situa a sis punts del cap de la classificació, amb dues jornades per disputar.

Tot i que els blaugrana han fet mèrits per al gol, qui ha colpejat primer ha estat l’equip d’Imanol Alguacil. William José ha culminat una acció assajada després d’un córner, assistit per Portu, i ha clavat el 0-1. Per setena vegada aquesta temporada, el Barça ha encaixat primer. El resultat, però, no era just i abans del descans Jordi Alba i Frenkie De Jong han signat una merescuda remuntada. El lateral ha enviat un xut a l’escaire, amb la dreta, per resoldre una llarga jugada a l’àrea de Remiro. L’holandès ha rematat a la xarxa, tot sol, una centrada, precisament, d’Alba. L’àrbitre, que havia anul·lat el gol per fora de joc, ha rectificat després de consultar el VAR.

Després del descans el partit ha canviat totalment: la Real Sociedad ha pres el control, li ha tret la pilota al Barça i l’ha aculat a la seva àrea. Els donostiarres han tingut l’empat a tocar en no poques oportunitats, tot i que la més clara ha estat a les botes de Griezmann que, amb una rematada inexplicable, no ha marcat quan estava sol a l’àrea petita i sense porter. Finalment, els tres punts no s’han escapat del Camp Nou.