Girona

Un doblet per fer camí

Nahuel Bustos, amb els seus primers gols, acapara el protagonisme en la classificació del Girona per a la segona eliminatòria de copa

Els gironins pateixen amb l’empenta inicial de la Gimnástica Segoviana, però són més efectius i agraeixen jugar tota la segona part amb un més

GIMNÁSTICA 0 GIRONA 2

GIRONA:Muric; Calavera, Ramalho, Santi Bueno, Franquesa (Arnau, 60’); Ibrahima Kébé (Yoel Bárcenas, 70’), Terrats, Aday (Gonpi, 70’), Pau Víctor (Cristóforo, 60’); Pablo Moreno (Yan Couto, 79’) i Nahuel Bustos. GIMNÁSTICA SEGOVIANA:Christian, Dani Arribas, Javi Marcos, Viti, Adrián (Ivi, 76’), Manu (Rui, 82’), Álex Conde (Dani Calleja, 59’), Del Castillo, Javi Borrego (Borao, 59’), Chupo i Adeva (Diego Gómez, 59’). GOLS:0-1 (38’) Nahuel Bustos. 0-2 (77’) Nahuel Bustos.ÀRBITRE:Moreno Aragón (comitè madrileny).T.G.:a Del Castillo, dels locals.T.V.:directa a Arribas, de la Gimnástica (42’).PÚBLIC:Uns 900 espectadors a La Albuera (l’aforament estava limitat a 950 persones).

El Girona formarà part aquest migdia del sorteig de la segona eliminatòria de la copa. El conjunt de Francisco va fer bona la superioritat de categories al camp de la Gimnástica Segoviana, que mana amb autoritat el seu subgrup de tercera divisió, i va tirar endavant un partit marcat per l’estrena golejadora de Nahuel Bustos. L’argentí, que no ha marcat en la lliga i de moment té un paper força més apagat que el de Mamadou Sylla i Cristhian Stuani, es va reivindicar amb un doblet que li farà agafar confiança, una de les oportunitats que ofereixen partits com el de La Albuera. Com la presència dels joves, amb la titularitat de Terrats i Pau Víctor i el debut amb el primer equip d’Arnau i Gompi. El Girona va tenir feina, sobretot en la primera mitja hora, per assegurar un altre zero a la porteria i encarrilar una eliminatòria que va començar a fer baixada amb el 0-1 (38’) i la vermella directa al local Arribas (42’).

Amb la millor arrencada de la seva història (nou partits, nou victòries) i conscient que la classificació li permetria enfrontar-se a un equip de primera divisió, el grau de motivació de la Gimnástica era altíssim. I la seva posada en escena va respondre les expectatives. El conjunt local hi va posar molta empenta d’entrada i va fer patir en la fase inicial el Girona. Francisco va sortir amb Calavera i Santi Bueno –titulars dilluns contra el Rayo– en un onze amb tres jugadors amb dorsal del filial (Ibrahima, Terrats i Pau Víctor). El santcugatenc va fer parella amb Nahuel Bustos al davant, i Aday i Pablo Moreno van ocupar les bandes. En el primer quart d’hora, però, gairebé tot passava a terreny gironí. Dani Arribas va fer el primer xut (8’), Adeva no va poder arribar a una passada de Chupo (12’) i Muric va aturar un xut de Dani Arribas (13’). Ho van tornar a provar Borrego (17’) i sobretot Álex Conde (27’). El conjunt de tercera començava a fer mèrits per marcar el primer. Els gironins, de mica en mica, van començar a recuperar terreny, amb un bon to d’Ibrahima i Ramon Terrats al doble pivot i amb algunes jugades de Pablo Moreno. L’andalús va començar a l’esquerra, però a mitja primera part es va intercanviar la posició amb Aday. I el de Sentmenat, que tornava després d’una lesió, va fer la passada del 0-1 a Nahuel Bustos. L’argentí, que va rebre sol la pilota –els locals reclamaven fora de joc–, va quedar davant del porter Christian i va sorprendre tothom amb una rematada de vaselina de molt nivell (38’). L’estrena golejadora de l’argentí amb la samarreta blanc-i-vermella aplanava el camí per a l’equip, en la primera arribada clara, després d’un xut desviat de Calavera. I poc després, l’eliminatòria encara es va posar més de cara, arran de l’expulsió amb vermella directa d’Arribas, que va fer una entrada duríssima a Ibrahima.

Amb l’avantatge i contra deu, el Girona tenia un bon escenari en la segona meitat, que va començar amb un xut d’Aday que el porter Christian va aturar amb alguns problemes. La Gimnástica no es rendia, però ja no hi posava la intensitat ni la insistència de l’arrencada del partit. Muric va aturar amb seguretat un xut de Del Castillo (66’). Poc després, Nahuel Bustos va tenir a prop el doblet i la sentència, però va topar amb la intervenció del porter Christian, que la va treure amb la cara (68’). Va trigar una mica més, però va arribar. I va tornar a ser l’argentí. Aquesta vegada, després d’una progressió per la banda del debutant Arnau Martínez (77’). El segon gol ja va acabar d’ensorrar les esperances del conjunt de Manu González. Muric va fer una altra aturada, però els gironins van tenir a l’abast el tercer.

L’ARRENCADA

La Segoviana hi posa de seguida molta energia i té diverses ocasions amb el 0-0

MOLTA EFECTIVITAT

Nahuel Bustos obre la llauna (38’) i la vermella a Arribas (42’) és una altra ajuda

SENSE PATIMENT

Més tranquil al darrere, el Girona liquida el duel amb el segon de Bustos (77’)

MÉS JOVES

Titularitat de Terrats i Pau Víctor i debut al primer equip d’Arnau i Gonpi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)