Barça

El rival

La mascletada de Koeman

El tècnic neerlandès torna a veure’s les cares amb el València, club que va dirigir uns mesos durant la temporada 2007/08, amb el qual va guanyar una copa, però que també va dur perillosament a l’abisme en la lliga, amb enfrontaments amb els pesos pesants del vestidor

Aprofitant el present inestable del Barça, ha recuperat vigència un tuit del 2014 de David Albelda. “Tant de bo algun dia Koeman entreni el Barça, així s’igualarà una mica la lliga”, va escriure el llegendari capità del València amb una acritud latent envers el neerlandès que d’altres jugadors com ara Joaquín mantenen clavada al cor, fins i tot 13 anys després que l’ara entrenador del Barça aterrés a Mestalla. “A Koeman, no me l’enduc ni d’encarregat del material”, va proclamar l’ara futbolista del Betis, i membre de la plantilla del València en una de les temporades més volcàniques de la seva història. I, tractant-se del club de Mestalla, no és poca cosa.

“Va ser un any estrany, això no es pot negar, però depenent de la versió que s’escolta les coses són molt diferents”, relata un membre de l’organigrama del club en uns mesos amb Koeman en què va passar de tot: el València va guanyar una copa, va estar a punt de descendir i sobretot el vestidor es va convertir en un polvorí pràcticament insuportable. Nomenat entrenador com a conseqüència del cessament de Quique Sánchez Flores quan el primer equip era quart en la classificació, si bé havia encadenat diversos mals resultats, Koeman va trigar un mes i mig a prendre una decisió que faria tremolar els fonaments de Mestalla. El 18 de desembre, un dia abans de viatjar a Irun per jugar un partit de copa, el tècnic neerlandès va citar al seu despatx, per separat, David Albelda i Santi Cañizares per comunicar-los que no comptava amb ells, una decisió en la qual també es veuria involucrat posteriorment Miguel Ángel Angulo. Així, de la nit al dia, tres dels referents de la plantilla valencianista es veurien entrenant sols per la ciutat esportiva i Albelda fins i tot prendria la mesura d’imposar una denúncia al club de la seva vida, un València que va entrar en una travessia bipolar pel desert. En la copa, després d’eliminar el Betis, l’Atlético i el Barça, l’equip acabaria trobant un oasi vencent en la final el Getafe. En la lliga, però, la sequera el va dur al límit del precipici: sota la batuta de Koeman, el València va perdre 12 dels 23 partits que va jugar, amb una mitjana de 0,91 punts per partit, aleshores la pitjor d’un entrenador en la història del club, fins que a mitjan abril va ser destituït, malgrat haver conquerit un títol, però amb una fractura latent, amb Koeman acusant el València de ser un club “filtrador”, en una història marcada a foc en tots els protagonistes i sense símptomes que hagi de cicatritzar.

0,91
punts per partit
va acumular Koeman en els 23 enfrontaments en què va dirigir el València la temporada 2007/08.
5
dies
van passar entre que Koeman va guanyar la copa contra el Getafe i va ser acomiadat pel mal rumb en la lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)