Girona

Falten 8 milions

La junta general d’accionistes del Girona aprova un pressupost que l’obligarà a trobar recursos nous i potents per fer créixer els ingressos previstos (11,3 milions d’euros) i acostar-se a les despeses

Els traspassos de jugadors han permès equilibrar l’exercici anterior després de la caiguda d’altres ingressos

Haver-se quedat sense el retorn a primera divisió va representar un daltabaix emocional i econòmic, de molts milions d’euros, que es van escapar de manera cruel en la tornada de la final per pujar contra l’Elx a Montilivi. La diferència entre competir a primera i fer-ho a segona A –ja sense el fons de compensació pel descens– és abismal, i l’aposta tan forta per recuperar la categoria perduda té efectes que el club està mirant d’assumir en la segona temporada seguida a plata, un exercici de moltíssima més austeritat que l’anterior. Toca no només estrènyer-se el cinturó, sinó trobar vies d’ingressos potents, perquè la junta general d’accionistes d’ahir va aprovar uns números amb un forat gros per cobrir. El pressupost aprovat (23,8 milions d’euros) preveu inicialment un resultat negatiu de 8 milions d’euros, amb la intenció de retallar amb diverses vies la diferència entre ingressos i despeses.

La previsió situa els ingressos en 11,3 milions d’euros, una davallada forta respecte a la temporada passada sobretot per la desaparició de la compensació pel descens (10,4 milions) i també per tot allò derivat de la pandèmia, que de moment li ha impedit recuperar la presència d’aficionats a Montilivi. El club ha pressupostat el 55% dels ingressos de dies de partit –seguint les indicacions de LaLiga– i ha cobrat la meitat dels abonaments. I aquests ingressos encara estan condicionats, perquè s’ha compromès a retornar els diners als abonats en funció de quan puguin tornar a l’estadi. Els ingressos dels dies de partit, ara congelats, també inclouen la venda d’entrades i l’hospitalitat corporativa. La davallada dels ingressos previstos d’una temporada a l’altra és de 14,5 milions d’euros.

Les despeses han baixat de manera significativa respecte a la temporada passada –de 35,9 milions a 23,8 milions– a partir de mesures com ara la retallada salarial. No ha volgut renunciar, en canvi, a pilars que considera fonamentals, com per exemple el centre d’entrenament al PGA, la potenciació del planter i la residència Les Hortes.

Cap a l’ampliació

Per intentar quadrar els números, el Girona té com a alternatives trobar més patrocinis (té acords en fase de negociació i encara no ha anunciat el patrocinador principal) i fer vendes de futbolistes abans de final de temporada. Més clara i directa sembla la injecció de capital dels màxims accionistes de l’entitat. L’entrada de Marcelo Claure, juntament amb el City Football Group i Pere Guardiola, hauria d’ajudar-hi. En la junta hi havia representats els màxims accionistes.

Vendes per quadrar

A més d’aprovar el pressupost per a la temporada actual, la junta general d’accionistes va aprovar els números de l’exercici anterior. El club va ingressar 25,8 milions d’euros i va aconseguir mantenir l’equilibri pressupostari gràcies a la venda de jugadors, després de veure reduïdes les partides d’abonaments, venda d’entrades, ingressos comercials i de drets televisius.

LES VIES

2020/21 (2a A) 23,8
milions d’euros
2019/20 (2a A) 35,9
milions d’euros
2018/19 (1a) 53,6
milions d’euros
2017/18 (1a) 44,5
milions d’euros
2016/17 (2a A) 9,45
milions d’euros
2015/16 (2a A) 8,7
milions d’euros
2014/15 (2a A) 4,2
milions d’euros
2013/14 (2a A) 4,1
milions d’euros
2012/13 (2a A) 4,4
milions d’euros
2011/12 (2a A) 5,3
milions d’euros
2010/11 (2a A) 6,4
milions d’euros
2009/10 (2a A) 5,4
milions d’euros
2008/09 (2a A) 5,1
milions d’euros

AMB INCÒGNITA

El club necessita vendre jugadors, lligar patrocinis o la injecció de capital dels propietaris
Ha pressupostat el 55% dels ingressos de dies de partit, pendent de si el públic tornarà

LA DAVALLADA

14,5
milions
d’ingressos menys previstos respecte al curs anterior. L’ajuda pel descens eren 10,4 milions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)