Barça

Minguella apel·la a l’experiència

Rousaud. El precandidat presenta el seu vicepresident esportiu que vol una estructura sense moltes veus i amb gent experimentada al seu voltant

Emili Rousaud ha presentat les línies mestres del seu projecte esportiu en què Josep Maria Minguella és el principal ideòleg. El representant de jugadors ha afirmat que vol en el seu equip poca gent però amb experiència en l’àmbit de la decisió esportiva perquè considera que el Barça no se n’ha sortit esportivament perquè hi havia massa gent que opinava sobre jugadors, molts d’ells sense bagatge en la presa de decisions als despatxos.

“[L’organigrama esportiu] Serà de primer nivell mundial i en poc temps li donarà la volta a la situació esportiva del club”, ha afirmat Josep Maria Minguella que ha reconegut que està en negociacions amb tres directors esportius, l’escollit dels quals executarà les decisions esportives. “Nosaltres tenim gent que ha demostrat la seva vàlua en els últims anys amb fets. Tenim tres possibilitats: són tres de primer nivell i tenen contracte en vigor per això s’ha de ser molt discret i no puc avançar els seus noms”, ha admès l’escollit per Rousaud per dirigir l’àrea esportiva de futbol del club. Minguella ha fet referència als executius presentats per la precandidatura de Víctor Font: amb Xavi Hernández i Jordi Cruyff: “No tinc res en contra seu però un estava a la Xina i l’altre estava a Qatar i no ha fet aquesta feina. La persona que es posi al capdavant haurà de controlar 700 milions d’euros i això no es pot posar en mans de gent que al terreny de joc eren boníssims però que no han fet la tasca de negociar, veure i beneficiar el club en aquest sentit”.

Noms

Preguntat per Haaland, Minguella ha afirmat que ja ha tingut converses amb Mino Raiola, el seu representant, que li ha demanat que no utilitzi el nom de Haaland en la campanya però a la vegada, també ha explicat que és coneixedor de tot el que cal fer per fitxar el jugador. “Tinc exactament totes les dades del jugador i si l’Emili Rousaud és president, al cap de poques hores podrem fer moviments. Sempre i quan el director esportiu l’aprovi”.

Sobre Messi, Minguella ha afirmat que la continuïtat del jugador depèn si el Barça tindrà un bon projecte esportiu i que ell està en condicions de presentar-li. El representant de jugadors també ha fet referència a Mbappé i, en el seu cas, ha afirmat que la seva situació contractual el fa ser un objectiu “difícil” mentre que a Neymar gairebé l’ha descartat.

La idea de la candidatura és arribar a acords amb fons d’inversió que facin finançaments “a llarg termini”, d’una manera similar a l’acord que Goldman Sachs té amb el club. També ha afirmat que l’objectiu del club ha de ser fitxar estrelles en moments incipients de la seva carrera per desenvolupar-los i que explotin al Barça.

D’altra banda, Minguella ha afirmat que si Rousaud és president acollirà a l’àrea esportiva a Carles Reixach i que li ha presentat una oferta a Hristo Stoichkov com a representant institucional del Barça en els organismes futbolístics com ara “la UEFA, la FIFA, la FEF o el VAR”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)