2a divisió A

Un os dur de rosegar

Derbi. Fa quatre anys que el Girona no guanya a un rival català a Montilivi. Demà, rep la visita del Sabadell, un equip que no ha derrotat mai a casa en el futbol professional

Fa gairebé un lustre que Montilivi no és escenari d’una victòria del Girona contra un rival català. L’última va ser el 2016, a finals d’any, contra el Nàstic de Tarragona en un curs (2016/17) que va ser històric i que va desembocar en l’ascens a primera i, des d’aleshores, no ho han repetit. I és que, en les dues temporades en l’elit (2017/18 i 2018/19), no va guanyar cap derbi a feu propi, ni tan sols va empatar, i tant Barça com Espanyol van marxar amb tot el botí les dues vegades que van desplaçar-se a territori gironí. De fet, contra conjunts catalans a Montilivi, el bagatge del quadre blanc-i-vermell des que es va instal·lar en el futbol professional, l’estiu del 2008, és desfavorable, ja que hi ha guanyat set partits, n’ha empatat set més i n’ha perdut vuit. A domicili és equilibrat, amb nou victòries, cinc empats i nou derrotes, cosa que fa que el global en els derbis sigui dolent, ja que els gironins n’han perdut més que no pas n’han guanyat. En total, són setze triomfs, dotze empats i disset desfetes.

Demà, doncs, el Girona té una oportunitat per canviar l’estadística i igualar-la, ja que rep la visita del Sabadell. No és, però, històricament el conjunt arlequinat un rival propici al feu blanc-i-vermell, on els gironins no han aconseguit guanyar-lo mai en segona divisió A. En aquest sentit, per recordar el darrer triomf local contra els sabadellencs, s’ha d’anar fins a l’any 2006, quan en tercera divisió (2006/07) el Girona es va imposar (2-1). Des d’aquell dia, el conjunt gironí no ha tornat a superar l’arlequinat a casa, tot i haver-s’hi enfrontat cinc vegades més, una en la segona divisió B i quatre ja en la segona divisió A.

En el futbol professional, en la categoria de plata, no hi ha dominador en els duels: els precedents a l’estadi gironí són quatre empats. Les quatre temporades que van coincidir tots dos equips (de la 2011/12 a la 2014/15) fins que el Sabadell va descendir, els quatre matxs que van disputar van resoldre’s amb taules i pocs gols. En la 2011/12, va acabar 1-1 amb gols de Moha pels locals i Lanzarote pels visitants; en la 2012/13, no hi va haver dianes; en la 2013/14, va tornar a produir-se l’1-1, ara amb gols de Pere Pons pels locals i de Collantes pels visitants, i en la 2014/15, el darrer, de nou no va haver-hi gols, amb un 0-0. Demà, es retroben, sis anys després, amb realitats molt diferents, però amb la mateixa necessitat imperiosa dels tres punts: el Girona busca sumar-los per seguir enganxat a la zona de play-off que li permeti lluitar per l’ascens, mentre que el Sabadell els vol per agafar aire i intentar sortir dels llocs de descens i acostar-se a la permanència.

A CASA

Contra els rivals catalans, el Girona acumula més derrotes que no pas victòries

BARÇA I ESPANYOL

Montilivi no va ser escenari de cap victòria local en un derbi en primera divisió

A TERCERA DIVISIÓ

Fa 14 anys de l’últim triomf dels blanc-i-vermells contra el Sabadell a feu propi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)