Girona

Un dia per fer-se veure

El Girona rep aquest vespre (19 h) la visita del Lugo, amb qui es disputarà un lloc en els setzens de final de la competició

Francisco, que prioritza la lliga, donarà minuts als futbolistes menys habituals

En el moment de dificultat, que entre una cosa i una altra sembla no tenir final, pel qual passa el Girona, arriba la copa. El conjunt blanc-i-vermell doncs, rep aquest vespre (19 h / Esport 3) el Lugo a Montilivi, dos dies després de l’empat sense gols amb el Sabadell, en una eliminatòria a partit únic en què tots dos equips es disputaran un lloc als setzens de final. No és, però, la competició una prioritat per a Francisco, més preocupat pel camí del conjunt que orienta en la lliga. I és que els blanc-i-vermells encadenen tres jornades sense guanyar, amb una derrota i dos empats, oferint una versió molt dolenta a tots els nivells, per la qual cosa el tècnic ja va advertir que no vol córrer riscos amb aquells futbolistes de la seva més estricta confiança, que avui descansaran, deixant lloc per als menys habituals.

D’aquesta manera, s’entreveu que jugadors com ara Juan Carlos, Bernardo, Gumbau, Monchu, Yoel i Sylla, no entraran avui, de la mateixa manera que tampoc ho faran Stuani, Juanpe i Luna, encara lesionats. En aquest sentit, a l’infermeria podria unir-s’hi Samu Saiz, que es va perdre el darrer matx contra els arlequinats per sanció, i que arrossega uns problemes físics que el faran ser dubte fins a última hora.

Serà un dia perquè molts integrants de la plantilla blanc-i-vermella es facin veure. No s’ho perdrà Nahuel Bustos, a qui la sanció de dos partits en la lliga no l’afecta en la copa i serà titular. L’ariet argentí no aconsegueix enlairar-se amb l’elàstica gironina i aquest vespre té una nova ocasió per refermar les bones sensacions que va desprendre en l’eliminatòria anterior al feu de la Gimnástica Segoviana, en què amb un doblet va guiar els seus a la següent fase. En la lliga, però, les seves actuacions i els seus registres no estan, de moment, responent a les expectatives i en els 12 duels en què ha jugat, sis dels quals com a titular, no ha marcat cap diana, i, de fet, l’últim record que es té d’ell a la gespa és l’expulsió al feu del Tenerife en el darrer partit de l’any quan només duia sis minuts. Altres jugadors amb un rol secundari que participaran avui són Muric, a l’ombra de Juan Carlos sota pals tot i començar el curs com a titular, i Ramalho, un dels capitans a qui Bueno ha arrabassat el lloc a l’eix de la defensa.

Els joves del filial

Tot i no oferir la convocatòria, Francisco va anunciar quins serien els futbolistes del filial que formarien part del conjunt avui; Ramon Terrats, Arnau Martínez, Pau Víctor i Alex Pachón, a més de Ibra Kébé, que tot i ser un més en el primer equip, té fitxa del B. La normativa no permet tenir dins del camp al mateix temps més de quatre sense fitxa professional, per la qual cosa, i per tal d’evitar problemes davant d’algun possible imprevist, segurament només seran tres els que jugaran a la vegada, com va passar ja a Segovia. Terrats i Ibra es preveuen en el doble pivot d’inici, mentre que d’entre Pau Víctor i Pachón en sortirà l’acompanyant de Nahuel a la punta de llança.

Pel que fa al Lugo, fa front al matx en unes circumstàncies similars a les del Girona. El conjunt gallec també té el cap posat a la lliga, en què suma dos partits sense guanyar i ve igual que el gironí, de jugar dilluns. Com Francisco, el tècnic Mehdi Nafti també farà rotacions en l’alineació.

8 Partits guanyats 7

5 Partits empatats 6

7 Partits perduts 7

15 Gols a favor 18

16 Gols en contra 18

NAHUEL BUSTOS

L’argentí, que va marcar dos gols en l’anterior eliminatòria, serà el referent a dalt

EL PLANTER

Ramon Terrats, Arnau Martínez, Pau Víctor i Alex Pachón reforçaran l’equip

Un membre del cos tècnic dona positiu però no perilla el partit

oriol robiró

El Girona va emetre un comunicat ahir al vespre informant que, en l’última tanda de tests de la Covid-19 que es van fer, un membre del cos tècnic va donar positiu. Segons va informar el club, no es tracta d’un dels integrants del cos tècnic que formi part del nucli de Francisco ni tampoc dels que més contacte tenen amb la plantilla, així que el risc de contagi als jugadors és menor. Tot i això, un cop es va conèixer aquest cas, el club va activar tots els protocols sanitaris establerts per LaLiga i el CSD, i la persona afectada, que és asimptomàtica, està aïllada i en quarantena al seu domicili particular. L’ensurt no fa perillar el partit contra el Lugo, i és que tots els integrants de la plantilla es van sotmetre a una segona tanda de tests de detecció de la Covid-19 i els resultats van ser negatius, amb l’excepció del cas que ja s’havia detectat inicialment. La situació ha estat similar a la que va viure el Barça fa pocs dies abans de visitar l’Athletic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)