Territorial

Tempesta en un got d’aigua per les primes de participació en les comissions de la FCF

Federació catalana de futbol.

Les primes que els directius de la federació catalana de futbol perceben per participar en les comissions són motiu de controvèrsia, arran de la publicació a Mundo Deportivo d’un article en què es denunciava que alguns directius arriben a cobrar 900 euros al dia. S’emparava en el fet que el 21 de desembre van tenir lloc reunions de tres comissions, amb una prima de 300 euros per assistència a cadascuna.

No hi ha hagut desmentiment institucional, però sí que un dels directius de la FCF, el representant territorial a les Terres de l’Ebre Joaquín del Pino, ha respost a Més Ebre precisant que per assistir a les juntes directives no es cobra res i admetent que, si bé la xifra de 300 euros per participació en comissions és correcta –i aprovada per assemblea l’any 2019– és una quantitat subjecta a IRPF (35%) i hi ha un límit anual (30 comissions), el que representa un màxim equivalent a 750 euros al mes. La prima es va aprovar, segons Del Pino, per facilitar que les decisions es prenguessin en les comissions corresponents després d’un treball responsable per part dels seus membres –amb anterioritat ho feia directament una comissió executiva–, de manera que el paper de la junta directiva fos simplement de validació o d’esmena. Aquest canvi tindria una finalitat descentralitzadora i potenciadora de la participació dels directius i dels territoris.

Del Pino també explica que, per la situació de pandèmia, excepcionalment es van agrupar tres comissions en un mateix dia i culpa a una ”filtració malintencionada” la publicació d’una “informació confosa per crear polèmica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)