2a divisió FEF

Una recuperació des de la defensa

2a divisió B. L’Olot, cuer, va aconseguir un punt insuficient contra el Prat, el penúltim, però va lligar la primera porteria a zero de tota la temporada, ja amb 15 partits disputats

L’Olot s’agafa a un clau roent per canalitzar qualsevol input positiu en una major confiança i moral per a la plantilla, que viu des de fa setmanes amb l’aigua fins al coll i un perill evident d’afogar-se descendint dues categories de cop. Els de la Garrotxa són cuers en la taula i en la darrera jornada visitaven un Prat penúltim a tres punts de distància, una ocasió perfecta per respirar, tornar al camí de la victòria i veure-ho tot amb uns altres ulls. L’empat a zero, però, deixa un regust agre, tot i que en unes altres circumstàncies sumar a domicili mantenint la porteria a zero hauria estat un bon motiu per somriure. La necessitat de punts de l’equip dirigit per Gabri, però, no permet cap alegria, si bé és cert que el bon nivell competitiu mostrat per l’equip (sobretot respecte a l’últim duel contra el Badalona) i el fet de mantenir un bon rigor defensiu, han de ser un punt de partida cap al creixement grupal pensant en la segona i decisiva segona fase de la lliga.

“Estic content en l’aspecte personal, ja que m’ha sortit un bon partit, però el punt serveix per a poc; tot i això, ho seguirem intentant fins al final”, comentava a la conclusió del matx el porter Pol Ballesté, clau amb intervencions de mèrit a ocasions d’Èric Jiménez, Neeskens i Domi. L’Olot ha tornat a recuperar la millor versió de Pol Ballesté, una peça indispensable per a l’equip i el porter menys golejat de la lliga passada, quan la pandèmia ho va fer cancel·lar tot. El barceloní va encaixar només dinou dianes en 28 jornades, però aquest any, els garrotxins ja n’han rebut 22 (Ballesté, setze en onze enfrontaments i Batalla, sis en quatre). De fet, la campanya passada, en les mateixes quinze jornades –el format de competició era diferent–, ja havia mantingut el zero a la porteria en set ocasions, per tot just una aquest any.

L’equilibri ofensiu

Amb una versió molt més eficaç de Pol Ballesté i l’equip recuperant certa solidesa defensiva amb la tornada a la defensa de tres centrals (al Sagnier van comandar l’eix Blázquez, Barnils i Genís Montolio), tot i que potser serà momentàniament, l’Olot ara ha de solucionar la falta d’eficàcia ofensiva. Coincidint amb l’arribada de Gabri García a la banqueta, els olotins encadenen tres partits sense fer un gol –contra el Nàstic 0-2, contra el Badalona (1-0) i davant el Prat (0-0)– i, a més, sense generar excessives ocasions de gol: “No abaixarem els braços i per ganes no serà; ens ha faltat arribar a l’àrea rival amb més claredat”, explicava el porter de l’equip Pol Ballesté.

L’Olot ha fet dotze dianes en la lliga i només sis dels seus futbolistes han aconseguit foradar la porteria rival. Xumetra n’és el màxim golejador amb cinc dianes i té molt lluny el segon que més gols ha fet, Juan Delgado, amb dos. Els altres golejadors de la plantilla volcànica han estat Barnils, Masó, Pedro i Salinas. L’equip necessita un pas endavant del mateix Salinas, però també del nouvingut Pol Prats, titular en els dos partits després de confirmar-se la seva cessió per part del Nàstic, a més del màxim de jugadors arribats des de la segona línia.

El proper partit dels olotins serà el diumenge al municipal contra l’Andorra (a les 16.30 h). Una nova final, a més, tenint en compte que en la jornada següent la plantilla dirigida per Gabri descansa i, evidentment, no sumarà cap punt.

LES REACCIONS

Estic content en l’aspecte personal, ja que m’ha sortit un bon partit, però el punt serveix per a poc; tot i això, ho seguirem intentant fins el final
No abaixarem els braços, i per ganes no serà. Ens ha faltat arribar a l’àrea rival amb més claredat
Pol Ballesté
porter de l’Olot

EN 15 PARTITS

El curs passat, l’Olot havia rebut nou gols i havia mantingut set porteries a zero

NOTA POSITIVA

Els olotins tornen a recuperar la millor versió de Pol Ballesté, una peça indispensable

POC VERÍ OFENSIU

L’Olot va jugar en camp rival però li va costar fer mal i suma tres partits sense fer gol
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)