2a divisió FEF

Xumetra exerceix de líder

2a divisió B. El de l’Estartit es va carregar l’equip a l’esquena fent dues de les tres dianes de l’Olot en la victòria contra l’Andorra i servint en safata la sentència a Juan Delgado

En els moments delicats i crítics que travessen els equips, l’experiència i el lideratge d’alguns dels seus futbolistes poden ser autèntics referents per a un intent de reacció. Això és el que va fer Jordi Xumetra en l’últim partit de lliga que el seu equip, l’Olot, va disputar a casa contra l’Andorra. El de l’Estartit va exercir de líder. De far en l’atac. De guia cap a una victòria balsàmica i del tot necessària per evitar que els de la Garrotxa quedessin despenjats i perdessin la poca esperança de no descendir, tot i que encara quedin un bon grapat de partits. Xumetra va fer les dues primeres dianes olotines i va assistir en una tercera per tal que Juan Delgado fes la sentència i tornés a recuperar la sensació de cantar gol després de dues suplències als camp del Badalona i del Prat.

L’exjugador del Girona, l’Elx, el Llevant i el Saragossa va assumir els galons de l’atac. Primer, per aprofitar una imprecisió entre Ratti i la seva defensa en la sortida de la pilota i picar l’esfèrica per damunt de l’argentí, i després, per conduir amb velocitat una assistència a l’espai de Barnils entre el lateral i el central, i superar amb una rematada encreuada el porter: “Hem demostrat sacrifici, unió i personalitat per tirar el partit endavant. Era important guanyar, l’equip ho necessitava, ja que portàvem partits jugant bé però sense obtenir bons resultats”, comentava Xumetra al final de l’enfrontament entre els garrotxins i els andorrans.

Xifres magnífiques

Amb el doblet en l’última jornada, el davanter de l’Olot ja suma set gols en els quinze partits que ha jugat aquesta temporada, els mateixos que va fer en els 27 que la pandèmia del coronavirus li va deixar disputar el curs passat abans que es cancel·lés la competició. De fet, Xumetra està a tan sols una diana del màxim golejador del subgrup, l’exjugador de l’Olot, actualment a l’Andorra, Carlos Martínez, autor de vuit gols: “Estic content d’ajudar l’equip i intentar ser un exemple per als més joves, també en el sacrifici defensiu. Els números hi són i a vegades els miro per motivar-me, però no em poso cap xifra de gols a batre”, explicava el de l’Estartit, que encadenava quatre jornades sense veure porteria rival i que en els dos primers partits amb Gabri Garcia com a tècnic va jugar molt escorat a la banda, una posició que darrerament havia abandonat per centrar més la seva posició i fer mal a prop de la porteria rival.

Els tres gols que va fer l’Olot contra l’Andorra van permetre a l’equip lligar el primer triomf amb Gabri com a tècnic en el seu quart partit i, sobretot, van evitar que els olotins es despengessin del tot de la lluita per la permanència. El cap de setmana vinent, però, els volcànics descansaran i veuran des de la barrera com els rivals tenen possibilitats de puntuar i tornar a posar distància en la lluita que s’ha convertit prioritària per a l’entitat, evitar descendir dues categories de cop.

ELS SET GOLS

El de l’Estartit s’ha situat a tan sols una diana de Carlos, el màxim golejador del subgrup A

HO IGUALA

Xumetra ja ha fet en 15 partits els mateixos set gols que va fer el curs passat en 27
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)