2a divisió FEF

I encara sort que hi ha xarxa

2a divisió B. L’Olot va perdre contra l’Hospitalet qualsevol esperança d’evitar el descens en la primera fase i ara haurà d’acumular el màxim de punts per tenir opcions en la segona fase

Les finals s’han de guanyar però l’Olot no ho va fer a casa contra l’Hospitalet, que no sumava els tres punts des del 13 de desembre del 2020 i que n’havia sumat tan sols dos dels últims 24 possibles. La il·lusió que s’havia generat entre la plantilla i l’entorn del club garrotxí pel fet d’apropar-se a la permanència o, com a mínim, tenir esperança d’aconseguir-la en els tres darrers partits de la primera fase va quedar dilapidada en una mala primera part amb massa dubtes en el plantejament i les decisions. Els olotins, tot i dominar la segona part, no van inquietar en excés la porteria defensada per Aliaga (només Xumetra en dues ocasions, això sí, molt clares, i Pol Prats van tenir opcions de gol). L’ensopegada deixa al conjunt de la Garrotxa a set punts de la permanència directe a falta només de nou punts (el major desavantatge), una situació que obliga a enfocar el discurs i els objectius de l’equip dirigit per Gabri Garcia cap a la segona fase. Si l’Olot vol mantenir-se a segona B (el curs vinent anomenada 2a divisió FEF, la que serà la quarta categoria estatal en comptes de l’actual tercera) i no vol baixar dues categories de cop (a la 3a divisió FEF, la cinquena categoria estatal), la plantilla vermella ha de mirar d’aconseguir el màxim de punts possibles per augmentar el seu coeficient de cara a la segona fase de la lliga, en què competirà amb els darrers quatre equips del subgrup B i s’emportarà els punts per partit i els gols a favor i en contra que hagi aconseguit en la primera fase contra els clubs catalans: “Sabíem que era pràcticament l’última oportunitat per la salvació directa. Hem d’esborrar el partit i pensar en el Lleida Esportiu, no ens pot afectar moralment”, comentava a la conclusió del matx el capità de l’Olot, el besaluenc Albert Blázquez. En una línia semblant, el tècnic de l’equip, Gabri Garcia, manifestava: “Després de la derrota ha quedat més complicada la salvació directa. Hem de sumar el màxim de punts possibles i arribar bé a la següent fase. Hem de creure i confiar”, deia el de Sallent, mostrant la dura realitat.

La segona fase

A falta que sigui matemàtic, l’Olot sap que disputarà la segona fase de la lliga per evitar baixar dues categories. El mal menor serà disputar la 2a divisió FEF, la quarta categoria estatal ja que la creació de la 1a divisió FEF (anteriorment anomenada segona B Pro) quedarà entre la segona A i la segona B com es coneix actualment. Si acabés la lliga avui, l’Hospitalet, l’Espanyol B, el Prat i l’Olot s’enfrontarien als últims quatre classificats del subgrup B, l’Atzeneta, l’Atlètic Llevant, l’Oriola i el València Mestalla.

En el nou subgrup que es formaran hi haurà vuit equips que arrossegaran el coeficient de punts per partit que hauran aconseguir en la primera fase –això passa perquè en el subgrup A hi ha onze equips, per tant, dues jornades més que en el subgrup B.

En l’actualitat, l’Olot seria el penúltim del nou subgrup per la permanència amb 0,88 punts per partit, per davant del València Mestalla i lluny dels millors coeficients que tenen l’Espanyol B (1,17), l’Hospitalet (1,16) i l’Atzeneta (1,13). És per això que sumar el màxim dels nou punts que queden en joc permetria als garrotxins millorar el coeficient i disputar-se la permanència en els partits a anada i tornada contra els quatre últims del subgrup B en duels a cara i creu que determinaran el futur immediat de l’entitat garrotxina. Les il·lusions i, potser, la falta de perspectiva i l’excés d’ambició en un curs convuls per culpa de la pandèmia fa penjar d’un fil les propers passes del projecte de l’Olot, que el curs vinent estarà marcat per l’efemèride del centenari.

LES REACCIONS

Hem de sumar el màxim de punts possibles i arribar bé a la segona fase. S’hi ha de creure i confiar
Gabri Garcia
entrenador de l’Olot
Sabíem que era l’última oportunitat per a la salvació directa. No ens pot afectar la moral
Albert Blázquez
capità de l’Olot

LA CLASSIFICACIÓ ACTUAL PER A LA SEGONA FASE

3- Espanyol B 1,17
Subgrup A
1- l’Hospitalet 1,16
Subgrup A
2- Atzeneta 1,13
Subgrup B
4- AE Prat 1
Subgrup A
5- Atlètic Llevant 1
Subgrup B
6- Oriola 0,94
Subgrup B
7- OLOT 0,88
Subgrup A
8- València Mestalla 0,75
Subgrup B Se salven els tres primers classificats, que disputaran la 2a divisió FEF (l’actual segona B) el curs 2021/22 i baixen a 3a divisió FEF els cinc últims

DISTÀNCIA RESPECTE AL 7È

Jornada 1* 0
Jornada 2* -3
Jornada 3 -4
Jornada 4 -3
Jornada 5** -4
Jornada 6 -4
Jornada 7 -4
Jornada 8*** -5
Jornada 9 -2
Jornada 10 -2
Jornada 11 -4
Jornada 12 -3
Jornada 13 -3
Jornada 14 -5
Jornada 15 -6
Jornada 16 -7
Jornada 17 -5
Jornada 18 -5
Jornada 19 -7
*No van jugar quan tocava per casos de Covid-19. **Van recuperar el matx de la primera jornada entre la jornada 4 i la 5. ***Van recuperar el partit de la segona jornada entre la jornada 7 i la 8.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)