Champions

El Madrid i el seu antídot defensiu contra l’Atalanta

Champions League. L’equip de Zidane vol defensar el triomf (0-1) en l’anada impermeabilitzant l’equip contra la bogeria ofensiva que planteja el rival

Els èxits del Madrid posteriors a l’era de Cristiano han arribat gràcies a la fortalesa defensiva. L’equip de Zidane es va mostrar granític en la tornada de la lliga la temporada passada i va aconseguir un títol gràcies al lideratge de la seva rereguarda i a l’ordre que va ensenyar. Avui, en la tornada dels vuitens de final, aquesta fortalesa serà clau contra l’equip més explosiu de tota la Champions, l’Atalanta. El Madrid, ajudat per un cúmul de desgràcies per part de l’equip italià, ja va deixar a zero en l’anada un equip que revoluciona els partits i els converteix en un vendaval d’ocasions. Conscients de la falta d’encert en els metres finals, que està marcant el destí de l’equip aquesta temporada, els blancs necessiten mantenir un to defensiu alt per passar d’eliminatòria.

Zidane ha flirtejat amb la idea dels tres centrals i dos puntes tot despoblant les bandes i reforçant les dues àrees, on l’equip té la més accentuada de les fortaleses (defensa) i la pitjor debilitat (atac). Contra l’Elx, el tècnic francès va optar per aquesta disposició i l’equip no va fer un bon partit però va acabar obtenint la victòria. “Ja ho veurem demà”, va contestar Zidane a la pregunta de si l’esquema en el partit contra l’Elx era una prova per al xoc contra l’Atalanta. “Ho hem fet també en altres partits. Vindran a guanyar clarament i haurem de fer un gran partit per passar d’eliminatòria. Serà complicat”, avisa el tècnic, sempre críptic amb les seves intencions prèvies al partit. “Mai pensem a canviar la nostra forma de jugar”, afirma el tècnic italià, Gian Piero Gasperini: “Un equip pot posar l’autobús dins de l’àrea, però no és la nostra filosofia. Això no significa que no es pugui fer, que no es pugui defensar bé, però nosaltres volem sempre seguir el nostre estil.”

Zidane recupera dos jugadors en els quals té una confiança cega: Benzema, a qui el tècnic necessita per tenir clarividència en els últims metres, i Marcelo, un jugador totalment prescindible pel que s’ha vist en les seves darreres actuacions. S’espera que el davanter sigui titular i que el brasiler es quedi a la banqueta, sobretot perquè el seu relleu al lateral, Mendy, va marcar el gol de la victòria en l’anada.

L’Atalanta, en canvi, no podrà disposar de Freuler, expulsat en l’anada, i recupera el defensa Cristian Romero, una estrella emergent del futbol italià, considerat un dels jugadors més destacats de la seva lliga.

4 Partits guanyats 3

1 Partits empatats 2

2 Partits perduts 2

12 Gols a favor 11

8 Gols en contra 9

LES REACCIONS

DORTMUND - Sevilla 2-2 (5-4)
Juve PORTO 3-2 (4-4)
París SG - Barça 1-1 (5-2)
Liverpool - Leipzig 2-0 (4-0)
M. City - M’Gladbach 21 h
Anada: 2-0
R. Madrid - Atalanta 21 h
Anada: 1-0
Bayern - Lazio demà, 21 h
Anada: 4-1
Chelsea - Atlético demà, 21 h
Anada: 1-0
Un equip pot posar l’autobús dins de l’àrea i defensar-se, però no és la nostra filosofia
Gian Piero Gasperini
entrenador de l’atalanta
Vindran a guanyar clarament i haurem de fer un gran partit per passar d’eliminatòria
Zinedine Zidane
entrenador del madrid

La desena lesió de Hazard

Eden Hazard no podrà ser en el partit d’avui contra l’Atalanta per culpa d’una lesió al psoes, una musculatura molt vinculada a la respiració i l’estrès. L’atacant va reaparèixer fa tres dies en el partit contra l’Elx després de dos mesos i mig superant una altra lesió, però torna a ser baixa per desena vegada des de fa un any i mig de la seva arribada. En total, ha estat 322 dies absent per problemes físics i un positiu per coronavirus. “Alguna cosa està passant”, assenyalava el seu entrenador, Zinedine Zidane: “Mai s’ha lesionat en la seva carrera i això és nou per a ell. Esperem que es recuperi aviat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)