2a divisió FEF

L’Olot torna a creure en la “permanència”

Evitar un terrabastall. Els olotins ja han baixat una categoria, però gràcies als tres punts en el duel gironí contra el Llagostera, s’aferren a no perdre’n dues en una mateixa campanya

Una victòria canvia l’ànim a qualsevol aficionat, però si els tres punts que se sumen coincideixen amb un duel gironí, amb el retorn del públic al teu propi estadi i amb arguments pel que fa al joc, prou sòlids, el triomf es converteix en revitalitzant. Així ho va ser per l’Olot, que va superar al Llagostera i va sumar tres punts que li permeten no despenjar-se del tot en la lluita per la permanència i evidenciar una millora que vol allargar coincidint amb l’última jornada de la primera fase al camp de l’Espanyol B, el rival que té just per damunt en la classificació.

El tècnic de l’Olot, Gabri Garcia, va plantejar molt bé el partit. La posició de Pol Prats i Álvaro Salinas a la mitja punta, per darrera Juan Delgado va sorprendre als llagosterencs. De fet, la diana de Delgado va venir d’una passada filtrada per Salinas, que rebia sempre entre línies i feia mal a l’entremat defensiu construït per Oriol Alsina. La circulació de la pilota amb certa velocitat, el control del ritme i la seguretat defensiva van ser la resta d’ingredients que van permetre als olotins coure una victòria que en la segona part no va estar assegurada. Primer, perquè el Llagostera va fer un pas endavant assumint riscos i trepitjant més terreny garrotxí i després perquè els atacants de l’Olot no van saber tancar el partit després d’un parell de contracops clars.

La millora

Els de la Garrotxa s’enfilen fins als 18 punts i continuen cuers del subgrup B. Això sí, es troben a dos del seu proper rival, el filial de l’Espanyol, i a tres del Prat, que visita en l’última jornada el municipal de Llagostera. L’Hospitalet, l’altre equip català que lluitarà per no baixar dues categories i caure fins a la tercera divisió FEF, acabarà la lliga amb 22 punts ja que descansa en l’última jornada. La missió de l’Olot és donar continuïtat a les bones sensacions que li va deixar el duel gironí, en què va quedar palès que l’engranatge defensiu olotí ha millorat amb Alan Baró tornant a la titularitat en la posició de lliure i amb Genís Montolio i Roger Barnils complementant-lo, aportant alçada i bona sortida de pilota a l’eix defensiu. De fet, els garrotxins van defensar molt bé les centrades laterals i les pilotes aturades, sempre perilloses, dels llagosterencs. A la medul·lar, Masó i Vivi es van repartir les tasques de destrucció i recuperació, juntament amb les de construcció; els carrilers van poder ser profunds tot i l’amenaça de Guiu i Maynau, i al davant, Juan Delgado va tornar a ser l’estilet. El d’Elda va marcar per segona jornada consecutiva i ja suma cinc dianes en el que va de curs, les mateixes que va fer en 24 partits el curs passat amb el Barakaldo. Delgado ha assumit el paper de referent que Xumetra ha deixat en els dos darrers enfrontaments per culpa del seu contagi de coronavirus.

Els rivals

Tot i que falta per disputar-se l’última jornada al subgrup A, la segona fase de permanència en el grup tercer ja ha quedat definida. Se saben els quatre participants catalans –l’Olot, l’Espanyol B, el Prat i l’Hospitalet– i també els quatre que ho faran procedents del subgrup B després que aquest hagi conclòs la primera fase. Els olotins ja saben que lluitaran per no baixar a tercera divisió FEF amb l’Atzeneta, el Peña Deportiva, l’Oriola i el València Mestalla, en un segon tram del campionat en que es calcularà la mitjana de punts per partits de tots (en el subgrup B hi havia un equip menys). Els equips del subgrup A s’enfrontaran als del subgrup B en duels d’anada i tornada (un total de vuit partits) i els tres que acabin amb un coeficient de punts millor salvaran la categoria, mentre que els cinc darrers baixaran una nova categoria, després de confirmar que en el millor dels casos competiran el curs vinent a segona divisió FEF, la quarta categoria del futbol estatal i no pas en la tercera, l’esglaó en el qual es troba l’actual segona B.

SOLIDESA DEFENSIVA

L’Olot defensa millor, Alan ha tornat a l’onze i Genís i Barnils el complementen

DELGADO, L’ESTILET

El d’Elda ha agafat el relleu en atac de Xumetra, baixa els dos últims partits per coronavirus

SUBGRUP B ACABAT

Els olotins ja saben que lluitaran per no baixar a 3a FEF amb l’Atzeneta, el Peña Deportiva, l’Oriola i el filial del València

LA CLASSIFICACIÓ DE LA 2A FASE

1- Atzeneta 1,17 (+2)
Subgrup B
2- Peña Deportiva 1,17 (-3)
Subgrup B
3- AE Prat 1,11 (-5)
Subgrup A
4- l’Hospitalet 1,1 (-14)
Subgrup A
5- Espanyol B 1,05 (-6)
Subgrup A
6- OLOT 0,95 (-8)
Subgrup A
7- Oriola 0,83 (-14)
Subgrup B
8- València Mestalla 0,83 (-6)
Subgrup B Entre parèntesi la diferència de gols Se salven els tres primers classificats (Classificació hipotètica a dia d’avui)
Patrocini

Blázquez, un nou positiu per Covid

En la prèvia del matx entre l’Olot i el Llagostera va saltar la notícia en el bàndol garrotxí després de confirmar-se que el capità Albert Blázquez seria baixa d’última hora una vegada s’havia confirmat el positiu per Covid del dissabte. De fet, els futbolistes de l’Olot van haver de passar un test ràpid dues hores abans del partit per confirmar que no hi havia cap infectat més en la plantilla –si n’hi hagués hagut el partit s’hagués ajornat–. El de Blázquez és el segon positiu en l’equip dirigit per Gabri Garcia en els últims quinze dies, i és que Xumetra, el màxim golejador d el’equip també va infectar-se. A les baixes dels dos futbolistes, els olotins tampoc van poder disposar de Pedro, lesionat al genoll, ni d’Eloi, sancionat per acumulació de targetes, disponible per al proper matx.

La tornada del públic, tot un èxit

L’Olot va superar amb nota la tornada del públic al municipal. Els protocols van funcionar, els espectadors van fer cas i l’ambient a les graderies va ser molt bo tot i el mal moment que travessa l’equip. Els diferents accessos van rebre als poc més de 400 espectadors, que van venir preparats, se’ls va prendre la temperatura i van entregar els documents d’autoresponsabilitat. L’entitat de la Garrotxa va demostrar estar preparada per mantenir la gent controlada i seguint els protocols sanitaris i de seguretat estipulats pel Procicat. Damunt la gespa, els futbolista també van notar l’escalfor dels seus, clau en moments de patiment quan el Llagostera va tancar en la seva pròpia àrea als olotins, un aspecte que es trobava a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)