2a divisió FEF

La primera divisió FEF no serà professional

El Nàstic i el Barça B són els catalans que ja tenen la plaça assegurada a la nova categoria sempre que no assoleixin l’ascens a 2a divisió A

La federació espanyola ha emès un comunicat aquesta tarda anunciant que s’ha dut a terme una reunió per perfilar més detalls de com serà la primera divisió FEF, que a partir de la temporada que ve es convertirà en la tercera categoria del futbol espanyol i hi participaran 40 equips –36 procedents de la 2a divisió B actual i els quatre que descendeixin de 2a divisió A. Sobre els acords als que ha arribat el comitè executiu d’aquesta nova categoria, que presideix el president de la federació catalana i vicepresident de l’espanyola Joan Soteras, no se n’ha especificat res més enllà d’esmentar que es tracta principalment d’aspectes econòmics. Ara bé, la gran novetat és que per primera vegada des de la Federació Espanyola de Futbol s’ha confirmat que aquesta categoria no serà considerada professional, tal i com passa ara amb la 2a divisió B per molt que pràcticament tots els clubs i jugadors que hi participen sí que ho són. “A partir de la temporada 2021/22 s’erigirà com la més important de les categories masculines no professionals a nivell nacional”, diu concretament el comunicat, en una notícia que obre encara més el ventall de dubtes que ja hi havia sobre si realment suposarà un pas endavant important pels equips que hi participin.

De moment, en aquesta categoria de la que se sap molt poca cosa més enllà que estarà formada per dos grups de 20 equips, ja hi ha 25 equips que s’hi han guanyat la plaça per la temporada que ve per haver acabat entre els tres primers de la primera fase de 2a B, tot i que quatre d’ells acabaran pujant a 2a A. Entre aquests equips ja hi ha els dos primers catalans, el Nàstic i el Barça B, i s’hi pot sumar el Badalona si supera l’Andorra en l’última jornada. Si no ho fa els badalonins tindran una nova oportunitat en la segona fase, en la que també ho poden aconseguir el Llagostera, el Lleida o el Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)