Territorial

EDUARDO VÍLCHEZ

ENTRENADOR DEL PALAMÓS

“Estic aquí perquè és el Palamós: el meu equip i casa meva”

“Al Palamós li dec moltes coses. Hi he viscut grans moments en totes les categories, de jugador i d’entrenador. És important que a vegades es mirin les coses més amb el cor”, diu el tècnic vallesà

Edu Vílchez ha tornat a la banqueta. Després d’uns anys fent de segon entrenador de Rodri a la Pobla de Mafumet, el Nàstic i l’Extremadura, on fins i tot va dirigir un partit a 2a A abans de l’arribada de Manuel Mosquera, a qui també va fer d’ajudant, el vallesà torna a ser primer entrenador. Ho és al Palamós, a 1a catalana, amb el qual sempre ha tingut una relació d’amor, com a jugador i com a entrenador. Per això, sense fer cas de la categoria en què estava l’equip, Vílchez no va dubtar gens a acceptar el repte de dirigir el degà, amb el qual diumenge va superar el Vic Riuprimer (2-0).

Diumenge van guanyar el primer partit. És l’inici d’una bona dinàmica?
Ja ho veurem. El que és, és un bon al·licient, perquè sempre es treballa millor a partir de les victòries. Serveix per tenir la convicció que estem en el bon camí i que hem de continuar treballant igual. Ara tenim un altre partit dur i és millor si l’afrontem amb aquesta confiança.
Com es va trobar l’equip després de la marxa de Joan Mármol?
Amb certa expectació. A mi fa temps que no em passa, però quan ets jugador i marxa l’entrenador sempre tens unes sensacions estranyes. En Joan va voler fer aquest pas després de parlar amb el club i els jugadors estaven expectants per veure què passaria, però l’equip estava ben treballat i anímicament bé. Lògicament s’hi han de fer els retocs que vol cada entrenador, però per la resta, bé. El millor seria treballar des de l’inici, perquè ara hem tingut poc temps, però queden molts partits encara.
Quins objectius li han marcat?
Al principi tothom vol guanyar-ho tot, però la lliga va posant cadascú al seu lloc. Vaig arribar després d’uns quants partits i amb l’equip una mica lluny de dalt. Per tant, el que hem de fer és anar millorar pas a pas i amb tranquil·litat. No val la pena pensar més enllà. Hem de mirar de competir bé en cada partit i els punts ja aniran arribant. De moment ja en tenim vuit.
L’últim partit que havia dirigit era a 2a A amb l’Extremadura. Ara arriba al Palamós a 1a catalana. Ha tingut altres propostes?
He tingut altres propostes, però hi ha condicionants familiars que ho feien complicat. No van poder ser per aquests problemes i estava per aquí sense feina. No esperaré eternament propostes que no arriben o veient com arriben propostes que no puc acceptar.
Quin pes té en la decisió tot el que ha viscut aquí?
M’han demanat ajuda a casa meva i això és clau. Ni ells s’ho esperaven, perquè jo porto el meu fill a entrenar-se a Palamós cada dia i m’ho van demanar. Per mi és la manera de tornar a casa, m’ho ha demanat el meu club. He rebutjat altres propostes, però ara estic entrenant perquè m’ha trucat el Palamós, casa meva, el meu club de tota la vida.
Escriu una altra etapa al club i ja en són moltes. És una gran relació d’amor?
Al Palamós li dec moltes coses. Hi he viscut grandíssims moments en totes les categories com a jugador i entrenador. Hi he estat a 2a A, a 2a B, a 3a i també ja hi havia estat a 1a catalana com a entrenador i vam tenir la sort de pujar. Crec que és important i està bé que a vegades es mirin les coses més amb el cor que amb el cap.
Serà una relació llarga o d’anar pas a pas?
Anirem pas a pas, això va quedar clar. D’entrada és una cosa per aquesta temporada a conseqüència de la necessitat que hi havia amb la marxa de Joan Mármol. Després a l’estiu segurament parlarem a veure com està tot. Tampoc puc donar per fet que ells voldran que segueixi. El que tinc clar és que tant si les coses van molt bé com regular ens asseurem a l’estiu i estarem tots agraïts. De moment, però, només pensem en aquest curs.
Ha hagut de fer un clic per passar del futbol professional, encara que fos d’ajudant, a 1a catalana?
Per mi és un repte i l’afronto amb la màxima exigència. L’objectiu és fer una bona feina per ajudar els jugadors a millorar per tenir més possibilitats de guanyar els partits. Sobretot canvia el rol, de passar de segon a primer entrenador, perquè passes d’haver de fer el paper del policia bo a un altre diferent. Però que no es malinterpreti, que sempre he estat dialogant i el jugador que vulgui parlar amb mi sempre ho pot fer. En general és un canvi de dinàmica, però crec que l’experiència de tots els anys que he entrenat m’ajuda i aquests canvis cada vegada costen menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)