Mundial

Victòria en minúscula d’Espanya contra Kosova

Classificació Mundial. La selecció estatal es regala un triomf plàcid en un duel marcat per la censura de TVE en els comentaris i la retolació en minúscula de Kosova

Espanya 3 Kosova 1

ESPANYA:Unai Simón, Llorente, Eric García (Sergio Ramos, 86’), Iñigo Martínez, Alba, Busquets (Rodri, 82’), Pedri (Fabián, 68’), Koke, Ferran Torres, Dani Olmo (Canales, 82’), Morata (Gerard Moreno, 68’).KOSOVA:Ujkani, Vojvoda, Dresevic, Aliti, Hadergjonaj, Halimi (Idriz Voca, 82’), Kryezlu, Kololli (Arber Zeneli, 57’), Celina, Rashica (Lirim Kastrati, 55’), Muriqi.GOLS:1-0 (34’) Dani Olmo; 2-0 (36’) Ferran Torres; 2-1 (70’) Besar Halimi; 3-1 (75’) Gerard Moreno.ÀRBITRE:Jakob Kehlet. T.G..Hekuran Kryeziu (49’).

Espanya ha guanyat a Kosova en un partit sense història dins del terreny de joc pel potencial dispar de tots dos equips. La morbositat i la tensió ha estat lluny del terreny de joc. Aquí, el joc geopolític era més que evident. La FIFA ja havia advertit a la Federació Espanyol (RFEF) que no podia cometre cap irregularitat amb els himnes ni el desenvolupament del partit. Llavors només quedaven els subterfugis per evitar les sancions esportives. I aquesta feina ha caigut en mans de TVE. L’ens públic, que ha retransmès el partit, ha buscat diversos subterfugis per agafar distància amb Kosova fent referència al país com “equip de la federació de Kovova”; “Rival d’Espanya” o “Equip Kosovar”. Però el més divertit, o millor dit, més còmic, ha estat la retolació en minúscula de Kosova. Una manera de minimitzar el país amb unes lletres de caixa baixa que han estat la mofa a les xarxes social. Una manera de deixar patent que l’Estat espanyol no reconeix oficialment Kosova. Una victòria minúscula i, fins i tot, grotesca per part de l’Estat i de les comentaristes de TVE que, en certs moments, se’ls ha escapat el nom de Kosova.

El partit.

Espanya viu aquesta classificació pel Mundial de Qatar amb la pressió que no pot fallar. Grècia va treure un empat i Geòrgia la va posar contra les cordes, però un gol de Dani Olmo va evitar un empat pírric que hauria compromès la seva presència en el mundial. Avui no podia fallar i no ho ha fet davant un partit pirotècnic a la prèvia per la tensió geopolítica entre l’Estat i Kosova i per la suplència, de nou, de Sergio Ramos, aquesta vegada, per decisió tècnica i que ajorna la missió del capità del Madrid de ser l’internacional amb més partits.

Més enllà de la prèvia, el partit ha estat de fàcil trànsit pels deixebles de Luis Enrique que ha tornat a demostrar un domini territorial i dues genialitats de Dani Olmo i Ferran Torres han enfilat el camí del triomf. Tots dos futbolistes s’han convertit en claus per a l’entrenador asturià. Olmo ha obert el marcador amb un deliciós xut a l’escaire prèvia assistència de Jordi Alba, de nou titular avui. Al cap de dos minuts, Ferran Torres, després d’un dinàmic canvi d’orientació de Pedri, ha fet el segon amb un xut ajustat. El davanter valencià ha fet cinc dels últims deu gols del combinat estatal.

La segona part ha estat un tràmit i Luis Enrique s’ha dedicat a dosificar els seus futbolistes i repartir minuts, però una errada d’Unai Simon ha posat emoció al duel fins al tercer gol, obra de Gerard Moreno, que ha posat fi al neguit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)