Eurocopa

Sevilla reemplaça Bilbao com a seu de l’Eurocopa

Eurocopa. Més canvis: els partits de Dublín es disputaran a Sant Petersburg i a Londres

La UEFA ha confirmat que Sevilla reemplaçarà a Bilbao com a seu de la pròxima Eurocopa, en la qual Munic es manté com a amfitrió i els partits que anaven a jugar-se a Dublín es disputaran a Sant Petersburg i a Londres. Així ho ha decidit el Comitè Executiu de la UEFA reunit avui, l’estadi La Cartuja de Sevilla serà la seu alternativa a San Mamés en la competició, en la qual Munic ha confirmat un mínim de 14.500 espectadors per a albergar partits.

La UEFA ha explicat que els quatre partits que anaven a jugar-se a Bilbao, els tres de la fase de grups de la selecció espanyola dins del grup E i un de vuitens de final, es traslladaran a l’estadi La Cartuja de Sevilla, amb el suport de la Comunitat d’Andalusia, que ha confirmat la seva intenció de permetre espectadors al 30% de la capacitat del camp que era un dels requisits que exigia l’organisme europeu per mantenir les seus.

Indignació al País Basc.

Així doncs, la selecció espanyola jugarà en La Cartuja enfront de Suècia el 14 de juny, contra Polònia el dia 19 i amb Eslovàquia el dia 23. Tot i això, caldrà veure com evolucionat tot plegat. Fa dos dies en una declaració conjunta l’Ajuntament de Bilbao, la Diputació Foral de Bizkaia i el Govern Basc van donar a conèixer la decisió “unilateral” de la UEFA, que no comparteixen, i van anunciar que faran valer el contracte que van signar amb aquest organisme per a demanar un rescabalament econòmic.

El conseller de Cultura i portaveu del Govern Basc, Bingen Zupiria, ha acusat a la UEFA i la Federació Espanyola de Futbol d’haver volgut “fer xantatge” a Bilbao, a Bizkaia i a Euskadi amb la decisió que la capital biscaïna no albergui una de les seus de la pròxima Eurocopa. “Voler imposar la presència de públic al marge de la situació sanitària a mitjan juny és un xantatge i no estava contingut en els contractes en vigor”, per la qual cosa els serveis jurídics de les institucions basques implicades “decidiran què fer”, ha denunciat el portaveu. Al seu torn, ha assegurat que el Govern Basc ha actuat “com devia, amb serietat i responsabilitat”.

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha considerat que la decisió de la UEFA és “la crònica d’una decisió anunciada” que pot tenir “caire polític” i ha avançat que el seu govern està analitzant el contracte subscrit per a decidir si demana o no una indemnització econòmica.

Dublin, fora.

El Comitè Executiu de la UEFA també ha determinat que els tres partits del Grup I inicialment prevists a Dublín (Polònia-Eslovàquia, Suècia-Eslovàquia i Suècia-Polònia) es reubicaran en l’estadi de Sant Petersburg, que acollirà a més tres partits del Grup B i un de quarts de final. El partit de vuitens de final que també anava a jugar-se a Dublín es traslladarà a l’estadi londinenc de Wembley, seu de les semifinals (6 i 7 de juliol) i la final (11 de juliol).

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ha confirmat que tots els compradors d’entrades per als partits que anaven a jugar-se a Bilbao i Dublín rebran un reemborsament complet pel valor nominal de les seves entrades cancel·lades i que tindran accés prioritari, per ordre d’arribada, per a la venda de les trobades reubicades

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)