Champions

El City de Pep, a la final

Champions League. Els ‘citizen’ jugaran la seva primera final després d’imposar-se en la tornada de les semifinals amb dos gols de Mahrez. El PSG acaba amb deu jugadors per l’expulsió de Di María

Manchester City 2 PSG 0

MANCHESTER CITY:Ederson; Walker, Ruben Dias, Stones, Zinchenko; Gündogan, Fernandinho, Bernardo Silva (Sterling, 82’); Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 82’) i Foden (Agüero, 85’).PSG:Keylor, Florenzi (Dagba, 75’), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (Bakker, 83’); Ander Herrera (Draxler, 62’), Verratti, Paredes (Danilo Pereira, 75’); Di María, Icardi (Moise Kean, 62’) i Neymar.GOLS:1-0 (11’) Mahrez. 2-0 (63’) Mahrez.ÀRBITRE:Björn Kuipers (holandès). T.G.: Ander Herrera, Verrati, Zinchenko, De Bruyne, Kimpembe i Danilo Pereira. T.V.: Di María (69’).

Pep Guardiola continua fent història al Manchester City. Ahir, l’equip que entrena el tècnic de Santpedor va acabar la feina que havia començat fa una setmana, a París, i va eliminar el PSG en la semifinal de la Champions després de superar-lo un altre cop (2-0), amb dos gols de Riyad Mahrez. El City serà, doncs, el dia 29 de maig a la final d’Istanbul. Per primera vegada en la història, els citizen disputaran la gran final de la màxima competició continental.

El partit es va començar a jugar en un camp ple de calamarsa, que dificultava de manera important la circulació de la pilota. Sense Mbappé en l’onze inicial, el PSG va començar molt millor. El City, però, va trobar un gol matiner, en una acció de contraatac culminada per Mahrez, poc després que el VAR corregís un penal mal assenyalat per l’àrbitre a l’àrea d’Ederson. Els francesos no van deixar de dominar ni d’impedir que l’equip de Guardiola fes el seu futbol, i van disposar d’unes quantes ocasions clares per a l’empat. Al descans, però, es va arribar amb 1-0.

L’absència de Kylian Mbappé en l’inici de la segona part va evidenciar que els seus problemes físics no eren qualsevol cosa. Al Manchester City, Guardiola va ordenar una pressió avançada que va traslladar el joc a prop de l’àrea de Navas. L’equip anglès va saber patir i es va acabar fent l’amo del partit. De fet, va tenir a tocar el segon gol en un parell d’accions de Foden. Va arribar, però, en una altra transició de manual, culminada, de nou, per Riyad Mahrez.

En la darrera mitja hora, el partit es va embrutar i el París Saint-Germain ho va pagar car, ja que va acabar jugant amb un home menys per l’expulsió de Di María, en el minut 69, després que l’argentí trepitgés Fernandinho. El cas és que l’últim tram es va disputar amb la sensació que tot estava dat i beneït. Foden va estar a punt de fer el tercer de l’equip, però el pal i Keylor Navas ho van frustrar i el 2-0 no es va moure.