2a divisió FEF

El municipal de Llagostera té ganes de festa

2a divisió B. Els gironins esperen amb la màxima il·lusió el partit de demà, en què un empat a casa contra l’Hèrcules els asseguraria l’ascens a la primera divisió RFEF

El Llagostera té l’oportunitat de viure demà un altre partit que quedi emmarcat amb lletres d’or en els llibres d’història del club. Si és capaç d’empatar a casa contra l’Hèrcules, el municipal es convertirà en una festa perquè els gironins seran equip de primera divisió RFEF. Sobre el paper continuaran a la tercera categoria estatal, però a Llagostera ho tenen clar. Passar d’estar entre els 144 equips que hi ha aquest any a estar en els 82 que hi haurà després de la reformulació de categories és un ascens. De fet, el club té molt clar que si demà l’equip s’assegura la presència a la primera divisió RFEF serà el segon dia més important de la història del club, segurament al davant del dia que es va segellar la permanència a segona divisió A i del dia d’aquesta mateixa temporada en què es va aixecar el títol de la copa Federació. Al davant, lògicament, encara quedarà l’arribada al futbol professional amb l’ascens a segona divisió A de la temporada 2013/14.

Demà és el dia. El dia per segellar una fita que a principi de curs ningú hauria pensat que arribaria, però que ara sembla més a prop que mai. “Sobre el paper el més sensat era pensar que hauríem de lluitar per la permanència a segona federació, per això passi el que passi hem fet una grandíssima temporada. De fet, afrontem el partit decisiu amb molta il·lusió i sense cap pressió, i és que ens espera l’oportunitat d’aconseguir una fita històrica però la pressió per fer-ho tant sí com no no la tenim”, comenta Sascha Andreu, davanter i peça clau del projecte, que espera amb ganes l’hora del partit contra l’Hèrcules. “És una final i per a nosaltres això ja és increïble. Encara més que depenguem de nosaltres mateixos, però no hem d’oblidar que ens ho juguem contra tot un transatlàntic”, afirma.

Si s’ha arribat fins aquí no ha estat per atzar, i és que l’equip, encara que tingués totes les travesses en contra, sempre ha cregut que aquesta temporada podia fer coses grans. “Des de l’inici teníem la sensació que havíem millorat l’equip de l’any anterior. Hi havia fitxatges que ens podien aportar molt, gent jove que tenia ganes de créixer, jugadors que després del primer any havien de fer un pas endavant... Hi havia els ingredients per fer un gran any i jo confiava que lluitaríem per estar entre els tres primers, i vam tenir possibilitats fins al final. Sempre hem tingut l’ambició d’acabar com més amunt millor i els resultats ens han acompanyat”, comenta Sascha, un dels molts jugadors que ja eren a l’equip l’any de tercera divisió.

Sense excés de confiança

El Llagostera té molt clar el que ha de fer per aconseguir l’ascens, i és que els gironins només han de continuar fent el que fa més d’un any que fan, que és no perdre a casa. Si els d’Oriol Alsina guanyen o empaten, seran equip de primera, mentre que si perden qui pujarà serà l’Hèrcules. “Sobre el paper és molt favorable i sembla molt fàcil. A casa hem guanyat l’UCAM i el Barça B –que lluitaven per pujar a segona A–, el Nàstic dues vegades, el Cornellà, el Lleida i molts altres grans equips. Però això no ens genera un excés de confiança perquè sabem que cada partit és diferent i que les ratxes hi ha un dia que s’acaben”, valora Sascha, que també avisa que de rivals com l’Hèrcules n’han passat pocs pel municipal. “És un equip que ja va guanyar a Cornellà, que és un camp com el nostre, i que al seu camp ja ens va demostrar que és una barbaritat d’equip, amb jugadors de molta qualitat que et comencen a moure la pilota i et poden matar. Haurem d’estar al nostre millor nivell”, afirma.

Engreixar la col·lecció

Si una cosa ha demostrat que sap fer el Llagostera és pujar categories, i és que en el record encara queden els sis ascensos en deu anys que van portar l’equip al futbol professional. La llista d’alegries, doncs, és immensa, i poques vegades els gironins s’han quedat a les portes perquè sempre que han lluitat per grans fites han tingut la virtut de rematar la feina. El 2004/05 de segona a primera regional, el 2005/06 de primera regional a preferent, el 2007/08 de preferent a primera catalana, el 2008/09 de primera catalana a tercera divisió, el 2010/11 de tercera a segona divisió B i el 2013/14 de segona B a segona divisió A. Una llista llarga que, després de baixar de segona A a tercera en tres anys els gironins volen continuar ampliant, com van començar a fer el curs 2018/19 tornant per la via ràpida a segona B i demà amb la possibilitat de passar d’una segona divisió B que ja serà història a la nova primera divisió RFEF.

Del que tenen ganes a Llagostera, però, és de celebrar l’ascens a casa. El municipal, ara que ja es pot omplir de públic, vol celebrar l’ascens del seu equip, i és que l’ascens a segona B es va viure a Portugalete i Llagostera no ha estat l’escenari de la festa des de l’ascens a segona divisió A contra el Nàstic. “Hi tindrem la nostra afició i les nostres famílies, que ens acompanyaran i ens donaran força. Sempre amb el coronavirus present, i sent respectuosos, però si hi ha celebració serà grossa. Alguna cosa especial haurem de pensar, però això són coses en què fins que no acabi el partit val més no pensar”, comenta un Sascha que ha estat tot l’any l’ànima de la festa després de cada victòria, i que espera portar el ritme de la festa més llarga de l’any.

LES VALORACIONS DE SASCHA ANDREU, DAVANTER DEL LLAGOSTERA

És una final i per a nosaltres és increïble. Depenem de nosaltres i ens ho juguem contra un transatlàntic com és l’Hèrcules
Passi el que passi, hem fet una grandíssima temporada. Ho afrontem amb molta il·lusió perquè no tenim pressió
Fa més d’un any que no perdem a casa i ens serveix l’empat. Sobre el paper tot és molt fàcil però la realitat és que costarà molt
Si hi ha ascens la celebració serà més grossa i alguna cosa haurem de pensar, però esperem que acabi el partit i ho hàgim fet

És l’últim partit del Llagostera a Llagostera?

Fa uns mesos el Llagostera va començar a treballar en el projecte de traslladar el club a l’Estartit, amb la visió que aquest canvi fos possible com més aviat millor. Des de llavors, quan totes les parts implicades van emetre un comunicat després que aquest diari anunciés l’acord inicial, hi ha hagut silenci absolut. Això no treu que la intenció de fer aquest moviment continuï en marxa, i això provoca que el partit de demà encara tingui un al·licient més, i és que no es pot descartar que sigui l’últim partit que la Unió Esportiva Llagostera jugui al municipal de Llagostera. De fet, en cas d’assolir l’ascens aquest trasllat encara s’hauria d’accelerar més, i és que la primera divisió RFEF demana unes condicions dels estadis que el municipal llagosterenc no compleix i no pot complir. La primera és que la temporada que ve hi ha d’haver un mínim de potència de llum –això amb alguna reforma encara es podria complir–; la segona és que el curs 2022/23 tots els camps siguin de gespa natural –això obligaria a canviar la gespa artificial del municipal–, i la tercera és que el curs 2023/24 tots els camps tinguin un aforament mínim de 4.000 espectadors –és virtualment impossible al municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)