Europa League

Europa es tenyeix de groc

Europa League. El Vila-real guanya en una històrica tanda de penals, que es resol al seu favor per 11-10 després que De Gea fallés el seu xut; Gerard Moreno i Cavani havien marcat en el partit

Vila-real 1 Manchester Utd. 1

VILA-REAL:Rulli; Foyth (Mario, 88’), Albiol, Pau Torres, Pedraza (Alberto Moreno, 88’); Yeremy Pino (Paco Alcácer, 77’), Parejo, Capoue (Raba, 120+3’), Trigueros (Moi Gómez, 77’); Gerard Moreno i Bacca (Coquelin, 60’).MANCHESTER UNITED:De Gea; Wan-Bissaka (Mata, 120+3’), Lindelof, Bailly (Tuanzebe, 116’), Shaw; Pogba (James, 116’), McTominay (Álex Telles, 120+4’); Greenwood (Fred, 100’), Bruno Fernandes, Rashford; Cavani.GOLS:1-0 (29’) Gerard Moreno. 1-1 (55’) Cavani.PENALS:Gerard Moreno, gol (1-0). Mata, gol (1-1). Raba, gol (2-1). Álex Telles, gol (2-2). Paco Alcácer, gol (3-2). Bruno Fernandes, gol (3-3). Alberto Moreno, gol (4-3). Rashford, gol (4-4). Parejo, gol (5-4). Cavani, gol (5-5). Moi Gómez, gol (6-5). Fred, gol (6-6). Albiol, gol (7-6). James, gol (7-7). Coquelin, gol (8-7). Shaw, gol (8-8). Mario, gol (9-8). Tuanzebe, gol (9-9). Pau Torres, gol (10-9). Lindelof, gol (10-10). Rulli, gol (11-10). De Gea, atura Rulli (11-10).ÀRBITRE:Clément Turpin. T.G: Capoue, Bailly, Foyth i Cavani.PÚBLIC:9.500 espectadors a l’Arena de Gdansk.

El Vila-real és el nou campió de l’Europa League després de superar, a l’Arena de Gdansk, el Manchester United en una final molt disputada que es va tancar amb una tanda de penals inacabable, decidida després que De Gea fallés el seu xut des dels onze metres. Gerard Moreno va obrir el marcador, a la primera part, i Cavani va empatar, a la segona.

Des de la sacada inicial el United no va deixar respirar el Vila-real, tot i que no va arribar amb perill a la porteria de Rulli. De fet, va ser l’equip groguet el que va donat el primer ensurt, en una centrada de rabona de Bacca que Pau Torres va rematar per damunt del travesser. El comandament del partit el van prendre els anglesos, però en el futbol el que compta són els encerts. I si hi ha un davanter que aquesta temporada ha estat especialment encertat és el català Gerard Moreno que, poc abans de la mitja hora, va confirmar el seu estat de gràcia en rematar a la xarxa, des del segon pal, una centrada de Dani Parejo des del mig del camp, en el llançament d’una falta.

Amb el marcador a favor el Vila-real va continuar patint i resistint, gairebé a la desesperada. Sense la pilota l’equip d’Emery ho passa malament, per molt que sortís amb la lliçó apresa, sabent que seria el seu rival qui portaria la iniciativa.

El cas és que es va arribar a la mitja part amb un 1-0 tan mentider com esperançador per als de La Plana, que van sortir millor després del descans i van fregat el segon gol en la primera arribada a l’àrea de De Gea. Qui va trobar la xarxa rival, però, va ser el United: Edinson Cavani va resoldre una jugada plena de rebots i refusos, després d’un servei de cantonada i, com acostuma a passar, l’equip dominador va trobar el gol precisament quan havia afluixat el seu domini.

Quan menys dominaven

Esperonats per l’1-1, els jugadors de Solskjær van tornar a sotmetre el Vila-real. Bruno Fernandes, Pogba, McTominay i companyia no van parar de percudir contra la soferta defensa grogueta, en la qual va destacar un eficaç Raúl Albiol. Emery va esgotar els cinc canvis durant la segona part, per tal de donar oxigen al seus, i es va arribar al final del temps reglamentari amb el marcador empatat.

En la pròrroga el duel es va equilibrar. Molt cansats, amb només un jugador sortit des de la banqueta, els anglesos van baixar el ritme i el Vila-real va poder acabar millor que el seu adversari. Es podia esperar qualsevol desenllaç i, finalment, van ser els penals els que van decidit la sort de la final.

Els groguets jugaran la Champions

El títol de l’Europa League tindrà un premi afegit per al Vila-real, que la temporada que ve disputarà la Champions League. L’equip d’Unai Emery, que havia aconseguit la classificació per a la nova Conference League en acabar en setena posició a la lliga, serà el cinquè representant de l’Estat en la màxima competició continental, acompanyant el Barça, el Real Madrid, l’Atlético de Madrid i el Sevilla. No hi haurà, però cap equip que ocupi el seu lloc en la Conference League i aquesta competició no tindrà representant espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)