Eurocopa

Macedònia busca la sorpresa contra Àustria

Grup C

Àustria Macedònia

ÀUSTRIA:Bachmann; Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer; Schlager, Laimer; Baumgartner, Sabitzer, Alaba; Kalajdzic.MACEDÒNIA:Dimitrievski; Bejtulai, Velkovski, Musliu; Ristovski, Bardhi, Nikolov, Ademi, Alioski; Pandev, Elmas.HORA:18h.TV: CUATRO.ÀRBITRE:Andreas Ekberg (Suecia)..ESTADI:Nacional de Bucarest.

Àustria i Macedònia donaran avui el tret de sortida al grup C, en què també juguen Holanda i Ucraïna. Macedònia del Nord s’estrena en una gran competició i es converteix en la 35a selecció a disputar una fase final de l’Eurocopa. El partit està marcat pels duels previs de classificació, en què macedonis i austríacs van coincidir en dues fases, el 2008 i el 2016. Àustria va vèncer en dues ocasions i això li dona cert marge, però sense refiar-se. Els balcànics van fer un gran play-off de classificació i la sorprenent victòria del març en la fase de classificació per a la copa del món contra Alemanya va deixar patent el potencial d’una Macedònia que arriba sense complexos i comandada pel veterà Goran Pandev. “Crec que moltes coses han canviat des d’aquests dos partits [de la fase de classificació], perquè es van jugar fa dos anys, si no m’equivoco, i durant aquests dos anys la nostra selecció ha crescut d’un partit a l’altre i ha jugat millor a futbol, els jugadors han progressat en cada partit, i això és completament diferent als partits de classificació”, assegura Igor Angelovski, seleccionador de Macedònia del Nord. I és que els balcànics busquen convertir-se en una de les revelacions del torneig.

Àustria arriba amb la necessitat de guanyar el seu primer partit en una fase final de l’Eurocopa. En les seves dues participacions (2008 i 2016) no va passar de la fase de grups, amb dos empats i quatre derrotes. “No hi ha cap pressió. Podem fer història. Volem guanyar el primer partit en una Eurocopa, després definirem els nous objectius”, diu el seleccionador austríac, Franco Foda. “El grup és molt equilibrat, tot és possible. Farem el màxim per arribar als vuitens de final”, va afegir. El gran problema d’Àustria és la seva gran irregularitat i falta de punteria. No ha marcat cap gol en els tres últims partits jugats. “És important tenir una bona defensa, ja que és probable que tinguem més possessió de la pilota, per la qual cosa serà clau evitar contraatacs del rival”, va concloure el tècnic austríac. La part essencial d’Àustria és el seu centre del camp, amb jugadors fets a la Bundesliga com Christoph Baumgartner (Hoffenheim), i Marcel Sabitzer i Konrad Laimer (tots dos del Leipzig). A dalt, la gran referència és Sasa Kalajdzic, que es va estrenar en gran en la seva primera temporada en la lliga alemanya amb l’Stuttgart marcant 17 gols en 36 partits.

No hi ha pressió. Podem fer història. Volem guanyar el primer partit en una Eurocopa
Franco Foda
sELECCIONADOR D’àUSTRIA
Som un equip molt diferent al que va perdre fa dos anys, els jugadors han progressat
Igor Angelovski
SELECCIONADOR MACEDÒNIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)