Eurocopa

Iarmolenko ensenya la seva millor versió

Grup C. Després d’un any per oblidar en la Premier, el capità d’Ucraïna estira del carro de la seva selecció

L’afició del West Ham es frega els ulls mirant els partits d’Andriy Iarmolenko en l’Eurocopa. El davanter ucraïnès lidera la seva selecció que, aquesta tarda contra Àustria, tindrà l’oportunitat de segellar el pas als vuitens, després d’una temporada per oblidar en l’equip de l’est de Londres. Una lesió en els lligaments del genoll i una inoportuna infecció per Covid l’han condemnat a jugar només 15 partits amb el seu equip, la majoria durant la primera part de la temporada. Iarmolenko, de fet, ha arribat a disputar un parell de jornades amb el segon equip. Una situació absolutament impròpia d’un futbolista amb el seu nivell.

Però aquest ha estat sempre el seu tarannà, especialment en els clubs en què ha jugat. Irregularitat màxima, sempre amunt i avall. Iarmolenko tenia, i té, grans qualitats, però no és capaç de sostenir el bon rendiment que pot arribar a oferir. Quan va començar a vestir la samarreta del Dinamo de Kíev, en què va jugar entre el 2008 i el 2017, se’l va considerar la gran promesa del futbol del seu país, però s’ha quedat a mitges. Sempre s’ha parlat d’ell com del successor del gran Andriy Xevxenko, amb qui va coincidir damunt del terreny de joc en el Dinamo i en la selecció. I ha estat, precisament, el Pilota d’Or del 2004, seleccionador d’Ucraïna des del 2016, qui millor l’ha entès: Xevxenko sap quina és la tecla que ha de tocar per motivar el seu capità i treure-li el màxim rendiment.

Ha quedat clar en els dos partits que Ucraïna ha disputat en aquesta Eurocopa. A més de marcar en la derrota contra els Països Baixos (3-2) i d’obrir el marcador i donar l’assistència del segon gol en el triomf contra Macedònia del Nord (2-1), el que li va valer ser considerat el jugador del partit, Iarmolenko és el lider indiscutible de la seva selecció en el torneig continental. Ha arribat descansat, després del poc que ha jugat en el West Ham, i motivat al màxim. De fet, amb les dues dianes que, de moment, ha signat, n’acumula 42 en 96 partits i es troba a només 4 del seu referent, Xevxenko, que en va fer 48 en 111 actuacions.

La Real Sociedad

El pas d’Andriy Iarmolenko pel West Ham, després de disputar només 47 partits en tres temporades, no està sent gaire satisfactori. Ni per a ell ni per al club anglès, que estaria disposat a traspassar-lo aquest estiu. Tenint en compte que li queda un any de contracte i que el seu traspàs va tenir un preu de 20 milions d’euros, els Hammers el posarien a la venda per 5 milions. Segons algunes informacions, un dels clubs interessats seria la Real Sociedad, que intentaria fitxar-lo per cobrir la baixa de Mikel Oyarzabal si, com sembla, aquest surt traspassat al Manchester City.

XEVXENKO

El seleccionador ha estat el seu referent i és qui millor sap motivar-lo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)