Eurocopa

Àustria posa a prova Itàlia

Vuitens de final. Els transalpins són un dels grans favorits d’aquesta Eurocopa. Ara volen allargar el seu gran moment de forma contra els austríacs, que s’estrenen en uns vuitens de final

Itàlia Àustria

ITÀLIA:Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Insigne, Immobile.ÀUSTRIA:Bachmann; Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba; Laimer, Grillitsch, Schlager; Sabitzer, Baumgartner; Arnautovic.ÀRBITRE:Anthony Taylor.HORA:21 h.TV:Telecinco.

Si hi ha una selecció que ha impressionat en la fase de grups aquest és Itàlia, que ha guanyat els tres partits amb solvència i sense encaixar cap gol. De fet, ja sumen 11 partits consecutius mantenint la porteria a zero. Però les estadístiques del conjunt italià encara són més grandiloqüents i pot arribar a 31 partits consecutius sense perdre si supera Àustria en el duel d’avui a Wembley. I és que els transalpins no perden des del 2018 contra Portugal en la lliga de les Nacions. Roberto Mancini només té dos dubtes en el seu onze: la presència de Verratti, tocat en un genoll, i els problemes musculars del central Chiellini. Tots dos, per precaució, apunten a suplents, en un conjunt azzurro que espera mantenir la seva fiabilitat per passar a vuitens. “Ara comença un altre torneig; que els nois continuïn jugant com ho estan fent i estaré content, és tot el que demano”, deia Roberto Mancini, seleccionador d’Itàlia. És evident que si els transalpins mantenen el nivell de la fase de grups Àustria ho tindrà difícil per treure de l’Eurocopa una de les grans favorites.

El gran perill dels austríacs és la seva il·lusió. És la primera vegada que arriben a uns vuitens de finals i ja han complert l’expedient en el torneig. Despullats de responsabilitats, tot el que vingui d’ara endavant serà un premi majúscul. “Hem aconseguit una cosa extraordinària. L’emoció és molt gran. Itàlia té una qualitat enorme, sobretot en defensa. Van a l’atac ràpidament quan recuperen la pilota i han millorat molt el seu posicionament. Però tenim un pla”, explicava el seleccionador austríac, Franco Foda, que compta amb la qualitat de David Alaba i Arnautovic com els seus grans referents. “En aquesta fase del torneig no hi ha rivals fàcils. Itàlia fa una eternitat que no perd, però haurà d’arribar un moment en què torni a fer-ho. Serà important que ens preparem amb concentració i que ens recuperem per fer tot el possible i intentar guanyar a Londres. Segur que serà difícil, però l’equip està preparat”, va reblar Foda.

Ara comença un altre torneig; que els nois continuïn jugant com ho estan fent i estaré content
Roberto Mancini
SELECCIONADOR ITALIÀ
Itàlia suma molts partits sense perdre, però arribarà un moment en què ho haurà de fer
Franco Foda
SELECCIONADOR D’ÀUSTRIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)