Eurocopa

Bèlgica i la prova del campió portuguès

Vuitens de final. Els diables vermells de Robert Martínez busquen confirmar el favoritisme contra un conjunt ibèric hermètic al darrere i amb verticalitat al davant

Bèlgica Portugal

BÈLGICA:Courtois; Vermaelen, Boyata, Alderweireld; Thorgan Hazard, Witsel, De Bruyne, Meunier; Carrasco, Eden Hazard, Lukaku.PORTUGAL:Rui Patricio; Nelson Semedo, Pepe, Ruben Dias, Guerreiro; Joao Moutinho, Palinha, Renato Sanches; Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota.ÀRBITRE:Felix Brych (ALE).HORA:21 h, Telecinco.ESTADI:La Cartuja, Sevilla.

Bèlgica és una de les gran favorites per aixecar el títol i avui haurà de demostrar que el bon joc mostrat en la fase de grups, en què va sumar els nou punts en joc, té continuïtat en aquesta fase d’eliminatòries directes. Les cames no poden fer figa i els deixebles de Robert Martínez esperen estar a l’altura en un duel d’alt voltatge. Els diables vermells tenen com a millors armes la seva medul·lar, amb un sensacional Kevin De Bruyne com a mestre de cerimònies, i un Romelu Lukaku en punta de llança acompanyats per la verticalitat de Carrasco i Thorgan Hazard i en què el seu germà, Eden, sembla fer-se un lloc en l’onze després de jugar l’últim partit contra Finlàndia. La solidesa ofensiva del belgues contrasta amb la defensa, el seu taló d’Aquil·les, amb il·lustres veterans com ara Vermaelen i Alderweireld, que hauran de sostenir tot l’entramat en un duel exigent contra l’actual campiona, Portugal. Un conjunt hermètic al darrere gràcies a la seguretat dels centrals Pepe i Ruben Dias i amb la mordent ofensiva que donen Cristiano Ronaldo i Diogo Jota. El crac portuguès és el màxim golejador del torneig amb 5 gols. I no cal ser massa astut per saber que amb un moviment pot llençar a la brossa tot un pla de partit. Bèlgica portarà la iniciativa i es posarà a prova en les seves ganes de lluitar per un títol. Fins ara, el seu sostre en una Eurocopa és la final del 1980.

“Portugal no serà un rival fàcil, però fa molts mesos que estem preparant aquesta mena de partits. Enfrontar-nos a ells ara o més endavant no hauria de suposar cap diferència. Com a equip sempre cal estar preparat per rendir al màxim nivell”, va explicar el seleccionador de Bèlgica, Roberto Martínez.

Per la seva banda, Fernando Santos, seleccionador de Portugal, té molt clar quina mena de partit es jugarà avui. “Bèlgica marca gols i poques vegades passa dificultats. Hi ha alguns jugadors que són més influents, però Bèlgica no marcarà a l’home i nosaltres, tampoc. Aquests equips són d’una classe similar. És una final. És per guanyar, no per jugar. Sabem que tindrem un bon rival. Crec, espero i estic convençut que serem millors”, ha reblat el tècnic portuguès.

Portugal no serà un rival fàcil, però fa molts mesos que preparem aquesta mena de partits
Robert Martínez
Seleccionador de bèlgica
És una final. És per guanyar, no per jugar. Crec, espero i estic convençut que serem millors
Fernando Santos
seleccionador de portugal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)