Eurocopa

Patrick Schick

Patrick Schick

El pes dels milions d’euros

El davanter txec busca assentar-se en l’elit completant un gran torneig tot i no haver estat a l’altura de les inversions fetes fins ara

Amb prou feines té 25 anys i ja ha generat 75 milions d’euros en traspassos. I segurament amb raó. Un davanter jove, alt amb solvència golejadora demostrada en lligues menors és un caramel per als directors esportius, sempre àvids de talent amagat. El cas és que per Patrick Schick (Praga, 1996) totes i cadascuna de les despeses afrontades pels clubs han significat una llosa en el seu rendiment. Ni Itàlia, ni Alemanya han vist florir el davanter que, a hores d’ara, és el jugador nascut a la República Txeca que més diners en traspassos ha generat en la història. La cosa canvia quan no ha de justificar cap preu i només juga pel país que l’ha vist créixer. En aquesta Eurocopa, Schick està sent una de les revelacions, el segon màxim golejador de la competició en la fase de grups (tres dianes, a una de Cristiano) i el líder de la seva selecció que aspira avui (18 h, Cuatro) a fer saltar la banca contra els Països Baixos i classificar-se per als quarts de final.

Vuit gols amb el Bohemians quan només tenia 20 anys li van obrir les portes del Sampdoria, que va fer una modesta aportació de quatre milions d’euros a l’Sparta de Praga pels seus drets. “I tu com et dius?”, li va preguntar el tècnic Giampaolo en el primer entrenament amb el seu nou equip. Schick va resultar ser el davanter que va anotar 11 gols en 1.500 minuts amb l’equip genovès i que va atraure la mirada del Juventus, assedegada d’un davanter jove amb qui poder començar un relleu generacional. Aquell traspàs –xifrat en 30 milions d’euros– va quedar en no res quan les proves mèdiques li van detectar uns problemes al cor. De l’avinentesa, i un cop superats els problemes, se’n va aprofitar Monchi, que va posar tota la carn a la graella i es va endur el davanter per 42 milions d’euros. Ni Monchi ni Schick van durar gaire a la capital italiana després de cinc gols en 46 partits del davanter. Una cessió al Leipzig –3,5 milions d’euros– i deu gols li van servir perquè el Leverkusen posés a sobre de la taula 26,5 milions d’euros. El curs passat, amb l’equip de la farmacèutica, va anotar tretze dianes. I Monchi, tossut, encara el vol per al Sevilla mentre el seu estoc puja com l’escuma en una Eurocopa que l’està posant a l’aparador.

El gol del torneig
Schick ha estat l’autor del gol més llunyà de la història de l’Eurocopa –al menys des que se’n tenen registres– amb una diana des de 45 metres contra Escòcia. “Durant el primer temps em vaig adonar que el seu porter estava molt avançat quan ells atacaven”, va admetre Schick. “En aquell moment, vaig aixecar el cap, el vaig veure fora de la porteria i vaig xutar”, va afegir.
3
Gols
ha marcat Schick en la fase de grups, a una diana del màxim golejador, Cristiano Ronaldo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)