Eurocopa

Suècia vol burxar en la ferida ucraïnesa

Vuitens de final. Ucraïna ha passat com la pitjor classificada de la fase de grups i intentarà netejar la seva imatge davant un conjunt suec que s’ha configurat com un dels més rocosos del campionat

Suècia Ucraïna

SUÈCIA:Olsen; Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson; Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg; Kulusevski, Isak.UCRAÏNA:Buschchan; Karavaev, Zabarni, Matvienko, Mikolenko; Txaparenko, Sidorxuk, Zintxenko; Iarmolenko, Malinovski, Iaremtxukor.ÀRBITRE:Daniele Orsato.HORA:21 h. Telecinco.ESTADI:Hampden Park (Glasgow).

Suècia i Ucraïna viuen estats diferents. Els nòrdics viuen un moment de felicitat total. Primers classificats del grup E, al davant d’Espanya, han anat de menys a més en aquest campionat. Un futbol fiable i segur que s’ha bastit gràcies a gran moment de forma del porter Olsen i la seguretat del seu entramat defensiu. Una alquímia perfecta que es combina amb la verticalitat dels seus homes d’atac: Forsberg; Kulusevski, Isak. Els deixebles de Janne Andersson es mostren segurs de les seves possibilitats i són els grans favorits per ficar-se en els quarts de final, un sostre competitiu que no assoleixen des del 2004 a Portugal.

Ucraïna transita pel camí invers. Mala primera fase dels deixebles de Xevxenko, que només han sumat una victòria, contra Macedònia per la mínima, i dues derrotes. Un pírric bagatge que, tot i això, els ha servit per arribar als vuitens de final d’una Eurocopa per primera vegada en la seva història. Però la classificació ha estat per la porta del darrere i la premsa del país carrega contra el trist joc de la seva selecció. Els futbolistes fa dies que estan fent autocrítica i una classificació per a quarts seria el millor bàlsam per recuperar la confiança del país i l’autoestima en el seu joc. De fet, els ucraïnesos han arribat als vuitens gràcies al triomf de Suècia contra Polònia. Però ara la gratitud quedarà en l’oblit.

“Vaig reunir els jugadors i els vaig dir que no voldria estar en cap altre lloc del món que en aquesta sala, en aquest moment, amb aquesta gent. Ucraïna és un bon equip, sap fer la transició defensa i atac. Semblaven cansats contra Àustria; però, igual que nosaltres, han tingut una mica de descans, fins i tot més”, va dir Janne Andersson, seleccionador de Suècia, que no es refia de la teòrica debilitat del seu rival. “Hem de jugar concentrats com ho hem fet al llarg del campionat. Sabem quin és el perill del nostre adversari.”

Per la seva banda, el seleccionador d’Ucraïna, Andri Xevtxenko, sap que s’ho juga tot a una carta. “Suècia és un equip molt organitzat, i li tinc molt de respecte. Tenen un estil de joc determinat, i no es desvien. El que fan ho fan molt bé, sobretot les seves passades endavant. Tenen dos grans davanters, i són molt forts físicament, per la qual cosa poques vegades perden les batalles d’un contra un”.

El duel està servit entre dos equips que han viscut la prèvia de manera antagònica i caldrà veure com es digereix tot això damunt de la gespa. El premi per ser a vuitens de final és suculent per a tots dos equips.

Vaig reunir els jugadors i els vaig dir que no voldria estar en cap altre lloc del món que amb ells
Janne Andersson
SELECCIONADOR SUEC
Suècia és un equip molt organitzat, i li tinc molt de respecte. Tenen un estil de joc determinat
Andri Xevtxenko
seleccionador d’ucraïna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)