Eurocopa

Wembley reprèn una vella disputa

Eurocopa. Anglaterra i Alemanya s’enfronten per una plaça en els quarts de final en un escenari on uns van guanyar el mundial del 1966 i els altres, l’europeu del 1996

Anglaterra Alemanya

ANGLATERRA:Pickford; Shaw, Stones, Maguire, Walker; Rice, Phillips, Grealish; Sterling, Kane i Foden.ALEMANYA:Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens; Havertz, Müller; y Gnabry.ÀRBITRE:Danny Makkelie (neerlandès).ESTADI:Wembley (Londres).

Wembley i la rivalitat entre alemanys i anglesos, una vella fórmula que ha deixat episodis per a la posteritat i que es repeteix aquesta tarda (18 h) per una plaça en els quarts de l’Eurocopa. Amb la final del mundial del 1966, decantada del costat local, i la semifinal de l’europeu del 1996, amb triomf alemany, com a episodis més destacats, l’estadi del nord de Londres torna a vestir-se de gal·la per assistir a un duel entre la jove i estimulant Anglaterra, que encara ha de demostrar tot el que prometia en el torneig, i una Alemanya que ha donat sensacions dispars, des d’una golejada incontestable contra Portugal fins al patiment per arrencar un punt de Munic contra la combativa Hongria.

“El passat és irrellevant perquè molts d’aquests futbolistes ni tan sols havien nascut quan es van jugar aquells partits”, va exposar ahir el seleccionador anglès, Gareth Southgate, que curiosament va fallar el penal definitiu en la tanda del 1996, que va donar el pas a la final a una Alemanya que acabaria derrotant la República Txeca en la final.

Després d’haver aconseguit 7 dels 9 punts en la fase de grups, Anglaterra afronta l’encreuament contra la mannschaft amb el dubte de si podrà disposar de Ben Chilwell i Mason Mount, que estan aïllats després d’haver estat en contacte amb el seu company de club Billy Gilmour. “És difícil saber si podran estar disponibles perquè s’han entrenat en solitari i les xerrades prèvies amb ells les hem hagut de fer a través del Zoom”, va assenyalar Southgate.

Pel costat alemany, Joachim Löw no podrà disposar del lateral del Leipzig Lukas Klostermann, lesionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)