Eurocopa

Espanya passa a quarts en un partit boig

Eurocopa. Gran partit a Copenhague entre la selecció espanyola i la croata que es resol a la pròrroga (3-5) amb dos gols de Morata i Oyarzabal

Tot i els dubtes de l’inici de l’Eurocopa, una errada d’aquelles de resum de l’any d’Unai Simón i haver-se deixat empatar i perdre dos gols d’avantatge en els últims cinc minuts de partit, la selecció espanyola de Luis Enrique estarà en els quarts de final de l’Eurocopa després d’haver eliminat la subcampiona del món, Croàcia, en un partit boig que s’ha resolt en la primera part de la pròrroga amb dos gols de Morata i Oyarzabal.

El partit ha estat el millor del torneig fins el moment. Per joc, per gols, per emoció, per alternatives. La pel·lícula ha tingut diferents guions en 120 minuts de pur futbol. Un gol de Sarabia, a poc més de cinc minuts per al final de la primera part, ha fet justícia al que s’estava veient sobre el camp. Perquè que Croàcia anés guanyant el partit fins aquell moment només ho expliquen tres greus errades d’una selecció espanyola que havia fet un molt bon partit, una vegada més dirigida per un gran Busquets, en els primers vint minuts. La primera errada, de Koke, que no ha sabut aprofitar una excel·lent passada filtrada de Pedri que l’ha deixat sol davant Livakovic. La segona, de Morata, que no ha encertat amb el cap a convertir en gol una gran centrada de Ferran Torres. La tercera, d’Unai Simón, que ha avançat Croàcia en el marcador amb un gol còmic. Cessió de Pedri cap a enrere i el porter de l’Athletic, sense cap tipus de pressió, que no és capaç de controlar la pilota i veu com entra en la seva porteria.

La pífia d’Unai Simón ha deixat tocat el combinat de Luis Enrique, que ha vist com la selecció croata, que fins aquell moment només havia defensat, es creixia i Vlasic i Rebic arribaven amb perill. Sarabia, en una jugada que ha necessitat fins a tres rematades espanyoles perquè fos gol, ha posat les coses a lloc abans del descans.

El gol ha tornat a asserenar els ànims de la selecció espanyola, que ha sortit dominadora del vestidor i ha fet el segon gol aviat. Pedri ha fet un partit extraordinari després d’oblidar-se de la jugada del gol croat. Ell ha iniciat una jugada amb centrada de Ferran Torres i cop de cap d’Azpilicueta. La possible sentència ha arribat a deu minuts per al final. Després d’una bona aturada d’Unai Simón a xut de Gvardiol, la selecció espanyola ha aprofitat una badada de la croata per fer el tercer. Una passada llarga de Pau Torres l’ha convertit en gol Ferran Torres després de superar Gvardiol i la sortida del porter. Semblava el partit sentenciat, però Croàcia, gràcies als canvis ofensius que ha fet el seu seleccionador, ha empatat quan ningú ho esperava amb un gol en el 85 i un altre en el descompte. Orsic i Pasalic, dos jugadors que havien sortit de refresc han portat el partit a la pròrroga, on la selecció de Luis Enrique ha estat superior després d’una brutal aturada d’Unai Simón a rematada de Kramaric. No ha aprofitat Croàcia l’oportunitat de posar-se per davant i Morata i Oyarzabal han classificat la selecció espanyola per als quarts.