Eurocopa

Pur espectacle

Eurocopa. Espanya elimina la subcampiona del món, Croàcia, i serà als quarts de final després de resoldre en la pròrroga, amb gols de Morata i Oyarzabal, un partit boig

Croàcia 3 Espanya 5

CROÀCIA:Livakovic; Juranovic (Brekalo, 74’), Vida, Caleta-Car, Gvardiol; Brozovic, Modric (Ivanusec, 114’), Kovacic (Budimir, 79’); Vlasic (Pasalic, 79’), Petkovic (Kramaric, 46’) i Rebic (Orsic, 67’).ESPANYA:Unai Simón; Azpilicueta, Eric Garcia (Pau Torres, 71’), Laporte, Gayà (Jordi Alba, 76’); Busquets (Rodri, 101’), Koke (Fabián, 78’), Pedri; Ferran Torres (Oyarzabal, 88’), Morata i Sarabia (Dani Olmo, 71’).GOLS:1-0, Unai Simón p.p. (20’). 1-1, Sarabia (38’). 1-2, Azpilicueta (57’). 1-3, Ferran Torres (77’). 2-3, Orsic (85’). 3-3, Pasalic (93’). 3-4, Morata (100’). 3-5, Oyarzabal (103’).ÀRBITRE:Cüneyt Çakir (Turquia).TG:Brozovic i Caleta-Car.PÚBLIC:25.900 espectadors al Parken de Copenhaguen.

Tot i els dubtes de l’inici de l’Eurocopa, els xiulets del primer dia a Morata, una errada d’aquelles de resum de l’any d’Unai Simón ahir en el primer gol croat i haver-se deixat empatar i perdre dos gols d’avantatge en els últims cinc minuts de partit, la selecció espanyola de Luis Enrique serà als quarts de final de l’Eurocopa després d’haver eliminat la subcampiona del món, Croàcia, en un partit boig que es va resoldre en la primera part de la pròrroga amb dos gols de Morata i Oyarzabal.

El partit va ser el millor del torneig. Per joc, per gols, per emoció, per alternatives. La pel·lícula va tenir diferents guions en 120 minuts de pur futbol i amb destacats protagonistes, com Busquets i Pedri, que van fer un enorme partit en la construcció; Morata, que va marcar i batallar com un gladiador, i el català Dani Olmo, que va fer una pròrroga espectacular.

Al temps extra s’hi va arribar després d’un partit boig. Ja havia estat difícil d’entendre la primera part. Un gol de Sarabia, quan faltaven poc més de cinc minuts per al descans, havia fet justícia al que s’estava veient al camp. Perquè que Croàcia anés guanyant el partit fins aquell moment només ho expliquen tres greus errades d’una selecció espanyola que havia fet un bon partit, dirigida per un gran Busquets, en els primers vint minuts. La primera errada, de Koke, que no va saber aprofitar una excel·lent passada filtrada de Pedri que el va deixar sol davant Livakovic. La segona, de Morata, que no va aconseguir amb el cap convertir en gol una gran centrada de Ferran Torres. La tercera, d’Unai Simón, que va fer avançar Croàcia en el marcador amb un gol còmic. Cessió de Pedri cap enrere i el porter de l’Athletic, sense cap tipus de pressió, no va ser capaç de controlar la pilota i va veure com entrava a la seva porteria. La pífia la va poder esmenar Sarabia en una jugada que va necessitar fins a tres rematades del combinat espanyol perquè fos gol.

L’empat va tornar a asserenar els ànims de la selecció espanyola, que va sortir dominadora del vestidor i va fer dos gols que va semblar que sentenciaven el duel. Un d’Azpilicueta després d’una jugada iniciada per Pedri i un altre de Ferran Torres després de rebre una passada genial de l’altre Torres, Pau. Però quan tot semblava acabat, Croàcia va ressuscitar amb dos gols en els minuts 85 i 93. Els canvis ofensius del seu seleccionador van donar fruit i Orsic i Pasalic van portar el partit a la pròrroga. Allà, Dani Olmo va destrossar la defensa croata i Morata i Oyarzabal van portar el grup de Luis Enrique a quarts.

Sortir i donar dues assistències ha estat molt emocionant. Estic molt content per Morata. Ara, ho volem guanyar tot
Dani Olmo
Estem creixent i som un rival difícil de batre. Estem amb Unai. És important refer-se d’aquestes coses i ho ha fet