Eurocopa

Suïssa elimina França en una tanda de penals on només falla Mbappé (4-5)

Eurocopa. El partit havia acabat en empat a tres gols; els suïssos jugaran contra Espanya els quarts, divendres

Suïssa s’enfrontarà a Espanya aquest divendres, en els quarts de final de l’Eurocopa, després d’eliminar França en un duel frenètic, no apte per a malalts del cor, que s’ha resolt en la tanda de penals, on només ha fallat Mbappé.

Deschamps ha apostat per una defensa de tres centrals -Varanne, Lenglet i Kimpembe-, i el seu equip ha entrat en el partit amb autoritat. No han trontollat, però, els suïssos. De fet, han sabut plantar cara a la selecció campiona del món i treure partit de les seves qualitats. Així, en la primera arribada clara als dominis de Lloris, quan només s’havia jugat un quart d’hora, Seferovic ha clavat el 0-1 amb un cop de cap inapel·lable, superant el blaugrana Lenglet en el salt. El gol ha arribat gràcies a una centrada des de l’esquerra de Zuber, que ja suma quatre assistències en aquesta Eurocopa.

França no ha sabut respondre en la primera part. Ha tingut la pilota, però no ha posat a prova Sommer. Ni un sol xut entre els tres pals. Després del descans, ha tornat al dibuix habitual, sense Lenglet i amb Coman, però la primera oportunitat clara ha estat per a Suïssa: Seferovic no ha encertat la rematada, assistit per Embolo, quan ho tenia tot a favor per al 0-2. I la segona, també: Ricardo Rodríguez ha xutat a les mans de Lloris un penal que l’àrbitre, l’argentí Rapallini, ha xiulat després de consultar amb el VAR. Després ha esclatat una turmenta de color blau. Les mans de Lloris, aturant el penal, han empés el seu equip a la remuntada i en només dos minuts, entre el 57 i el 59, Benzema ha clavat un parell de gols que han desplomat Suïssa. El davanter del Madrid ha culminat dues accions en què també ha participat la resta d’estrelles de la franceses, dues fogonades imparables conseqüència de dos estats d’ànim ben diferents.

Al partit li faltava encara una bona estona d’emocions fortes. D’entrada, Pogba, amb una canonada des de la frontal que ha entrat per l’escaire, ha fet el 3-1. En el minut 80, quan semblava inevitable la victòria de França, Seferovic, amb un altre cop de cap que ha superat la defensa, ha retallat la diferència. I en el 84, Gavranovic ha vist com li anul·laven el 3-3 per fora de joc. No ha estat així, però, en el 90: el jugador del Dinamo de Zagreb ha culminat un contracop sensacional enviant la pilota a la xarxa. Empat i pròrroga.

El temps afegit ha estat un anar i tornar, d’una àrea a l’altra. Semblava que França imposaria el seu físic, però no ha estat així. Suïssa ha resistit s’ha arribat als penals, on la sort ha somrigut a la campiona del món.