Eurocopa

Pena màxima per a França

Eurocopa. La campiona del món, eliminada per Suïssa en una tanda de penals en què només va fallar Mbappé, després d’un 3-3 en 120 minuts

França (4) 3 Suïssa (5) 3

FRANÇA:Lloris; Varane, Lenglet (Conan, 46’) (Marcus Thuram, 111’), Kimpembe; Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot; Benzema (Giroud, 90+4’), Griezmann (Sissoko, 88’) i Mbappé.SUÏSSA:Sommer; Elvedi, Akanji, Rodríguez (Mehmedi, 87’); Widmer (Mbabu, 73’), Freuler, Shaqiri (Gavranovic, 73’), Xhaka, Zuber (Fassnacht, 79’); Seferovic (Schar, 97’) i Embolo (Vargas, 79’).GOLS:0-1 (15’) Seferovic. 1-1 (57’) Benzema. 2-1 (59’) Benzema. 3-1 (75’) Pogba. 3-2 (81’) Seferovic. 3-3 (90’) Gavranovic.ELS PENALS:Gavranovic, gol (0-1). Pogba, gol (1-1). Schär, gol (1-2). Giroud, gol (2-2)- Akanji, gol (2-3). Thuram, gol (3-3). Vargas, gol, (3-4). Kimpembe, gol (4-4). Mehmedi, gol (4-5). Mbappé, atura Sommer.ÀRBITRE:Fernando A. Rapallini (Argentina). T.G.: Varanne, Elvedi, Ricardo Rodríguez, Xhaka, Coman, Pavard i Akanji.ESTADI:National Arena Bucarest.

Suïssa s’enfrontarà amb Espanya, aquest divendres, en els quarts de final de l’Eurocopa, després d’eliminar França en un duel frenètic, no apte per a malalts del cor, que es va resoldre en una tanda de penals en què només va fallar Mbappé.

L’equip de Deschamps va entrar en el partit amb autoritat. Els suïssos, però, no van trontollar. De fet, van saber trobar les febleses de la selecció campiona del món. Així, en la primera arribada clara als dominis de Lloris, quan només s’havia jugat un quart d’hora, Seferovic va clavar el 0-1 amb un cop de cap inapel·lable, superant el blaugrana Lenglet en el salt. França no va saber respondre en la primera part. Va tenir la pilota, però no va fer ni un sol xut entre els tres pals. Després del descans, va tornar al dibuix habitual, sense Lenglet i amb Coman, però la primera oportunitat clara va ser per a Suïssa: Seferovic no va encertar la rematada quan ho tenia tot a favor per al 0-2. I la segona, també: Ricardo Rodríguez va xutar a les mans de Lloris un penal que l’àrbitre, l’argentí Rapallini, havia xiulat a instàncies del VAR.

Després va esclatar una tempesta blava. Les mans de Lloris, aturant el penal, van empènyer el seu equip a la remuntada i en només dos minuts, entre el 57 i el 59, Benzema va clavar un parell de gols que van desplomar Suïssa. El davanter del Madrid va culminar dues accions com a conseqüència de dos estats d’ànim ben diferents.

Al partit li faltava, però, una bona estona d’emocions fortes. D’entrada, Pogba, amb una canonada des de la frontal que va entrar per l’escaire, va fer el 3-1. En el minut 80, quan semblava inevitable la victòria de França, Seferovic, amb un altre cop de cap, va retallar la diferència. I en el 84, Gavranovic va veure com li anul·laven el 3-3 per fora de joc. No va ser així, però, en el 90: el jugador del Dinamo de Zagreb va culminar un contraatac enviant la pilota a la xarxa. Empat i pròrroga.

El temps afegit va ser un anar i tornar, d’una àrea a l’altra. Semblava que França imposaria el seu físic, però no va ser així. Suïssa va resistir i van arribar els penals, en què Mbappé va fallar. O Sommer va encertar.