Eurocopa

El grup de la mort, fulminat

Eurocopa. Amb gols de Sterling, un altre cop, i Kane, la selecció anglesa elimina Alemanya, l’últim representant del grup F, d’on semblava que podia sortir el campió continental

Anglaterra 2 Alemanya 0

ANGLATERRA:Pickford; Walker, Maguire, Stones; Trippier, Shaw, Rice (Henderson, 88’), Phillips; Saka (Grealish, 69’), Kane i Sterling.ALEMANYA:Neuer; Ginter (Emre Can, 87’), Hummels, Rudiger; Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Sané, 88’); Müller (Musiala, 90+2’), Havertz i Werner (Gnabry, 68’).GOLS:1-0 (75’) Sterling. 2-0 (86’) Kane.ÀRBITRE:Danny Makkelie (Països Baixos). T.G.: Rice, Ginter, Phillips, Gosens, Maguire.ESTADI:Wembley. 40.000 espectadors.

Wembley va celebrar la classificació de la selecció anglesa en els quarts de final de l’Eurocopa després d’un triomf memorable sobre Alemanya. Rahemm Sterling, una altra vegada, i Harry Kane van signar els gols de l’equip de Gareth Southgate. No queda viu cap dels tres gegants del grup de la mort.

L’escenari i la transcendència del partit bé valien un duel d’intensitat màxima, amb totes les precaucions possibles. Alemanya va entrar millor, governant el centre del camp, però va ser Anglaterra qui va disposar de la primera oportunitat clara: Neuer va volar per rebutjar un sensacional xut de Sterling des de fora de l’àrea quan s’arribava al primer quart d’hora de joc. Els anglesos, a poc a poc, van imposar el seu ritme. De nou, però, qui més estava patint es va quedar a un pam del gol: poc després de la mitja hora, Havertz va deixar Werner sol davant de Pickford i el porter anglès va fer una gran intervenció per evitar el 0-1. La primera part, en tot cas, va acabar amb una fogonada de Kane, que va estar a punt d’aprofitar una passada enrere defectuosa de Thomas Müller. Hummels va aparèixer de manera providencial per salvar el seu equip.

Pickford va fer el mateix, a l’altra porteria, desviant un xut descomunal de Havertz amb una aturada no menys descomunal, en la primera acció de perill després de la represa. La igualtat es va mantenir durant la segona part, fins que Sterling va tornar a aparèixer per fer embogir Anglaterra de nou. En el minut 75, el davanter del City va rematar a la xarxa una centrada de Shaw, culminant una jugada que ell mateix havia iniciat.

Alemanya va poder empatar cinc minuts després, com a conseqüència d’una errada en la passada de Sterling. Müller, però, va fallar el cara a cara amb Pickford quan semblava que el més fàcil era marcar, i va perllongar la seva maledicció amb l’Eurocopa. La decepció en l’equip de Joachim Low va ser definitiva en el minut 86, després que un contraatac dels anglesos acabés amb la pilota a dins de la porteria de Neuer i amb Kane cridant gol al cel de Wembley.