Eurocopa

Pedri, l’incansable

Eurocopa. Elogiat partit rere partit, Pedri enllaçarà lliga, Eurocopa i Jocs Olímpics de Tòquio en una temporada inacabable; citats cinc catalans: Mingueza, Eric, Olmo, Cucurella i Puado

Luka Modric: 35 anys, subcampió del mon amb Croàcia i pilota d’or el 2018. Pedri: 18 anys, la brúixola del Barça i de la selecció espanyola. Passat, present i futur van coincidir dilluns damunt la gespa del Parken Stadium de Copenhaguen. Entre l’un i l’altre, disset anys de diferència. Clar relleu generacional.

Pedri està sent una de les sensacions d’aquesta Eurocopa. Ha estat la gran revelació de la temporada en el Barça de Ronald Koeman i està sent un dels noms destacats també en la selecció de Luis Enrique. El nen dels rècords en aquesta Eurocopa. Contra Suècia, en el debut, ja va ser el jugador més jove de la història de la selecció espanyola a ser titular en una Eurocopa o un Mundial i contra Croàcia va ser el futbolista més jove de la història de les eurocopes que jugava un partit d’eliminatòria directa; en aquest cas, uns vuitens de final. Pedri, als seus 18 anys i 215 dies, ha superat Marcus Rashford (18 anys i 240 dies) i Wayne Rooney (18 anys i 244 dies).

Titular en els quatre partits que ha jugat Espanya en aquest campionat, Pedri és vital en l’esquema de Luis Enrique. Acumula 390 minuts. Ho ha jugat tot i és el segon futbolista de l’Eurocopa que més quilòmetres ha fet (46,8). Treball i talent a parts iguals, perquè Pedri garanteix compromís en la recuperació postpèrdua i té la pausa i el criteri d’un veterà. Un futbolista que no perd pilotes és or. Les estadístiques no enganyen: 91% d’encert en les passades. Juga i fa jugar.

Pròxim destí: Tòquio

Pedri ha arribat per quedar-se. Representa el futbol en estat pur, i sota aquesta falsa aparença de nano escanyolit, uns pulmons de corredor de fons. Incansable. Pedri ha jugat 52 partits amb el Barça aquesta temporada. Només se n’ha perdut dos. Ara ho està jugant tot en aquesta Eurocopa i la pròxima parada: Tòquio. L’esperen els Jocs Olímpics. Luis de la Fuente l’ha inclòs en la llista de la selecció olímpica, juntament amb els blaugrana Eric Garcia i Òscar Mingueza. Pedri i Eric Garcia tindran pocs dies de vacances, perquè l’Eurocopa acaba l’11 de juliol i els Jocs comencen el 23 de juliol i acaben el 8 d’agost, i la lliga comença ja el cap de setmana del 14 i 15 d’agost.

Al marge dels blaugrana, la llista la completen: Álvaro Fernández, Unai Simón, Álex Domínguez, Óscar Gil, Juan Miranda, Marc Cucurella, Jon Moncayola, Martín Zubimendi, Dani Ceballos, Mikel Merino, Carlos Soler, Bryan Gil, Marco Asensio, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Rafa Mir i Javi Puado. Entre els citats hi ha cinc jugadors catalans: Mingueza, Eric, Olmo, Cucurella i Puado.

En el cas de Pedri, el Barça demanarà a la federació si existeix la possibilitat d’alliberar-lo de la cita olímpica, ja que el club entén que el jugador acumula molt desgast, però aquesta petició difícilment serà aprovada. Els clubs espanyols no poden negar-se a cedir els futbolistes en grans cites internacionals.

Porters
Unai Simón (Athletic)
Álvaro Fernández (Osca)
Domínguez (Las Palmas)
Defenses
Òscar Mingueza (Barça)
Eric Garcia (Barça)
Jesús Vallejo (Granada)
Pau Torres (Vila-real)
Óscar Gil (Espanyol)
Juan Miranda (Betis)
Migcampistes
Marc Cucurella (Getafe)
Jon Mocayola (Osasuna)
Zubimendi (R. Sociedad)
Dani Ceballos (R. Madrid)
Merino (R. Sociedad)
Carlos Soler (València)
Pedri (Barça)
Davanters
Bryan Gil (Sevilla)
Asensio (R. Madrid)
Dani Olmo (Leipzig)
Oyarzabal (R. Sociedad)
Rafa Mir (Wolverhampton)
Javi Puado (Espanyol)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)