Eurocopa

Ucraïna es classifica en l’afegit de la pròrroga

Eurocopa. Un gol de Dovbyk evita els penals i desfà l’empat entre ucraïnesos i suecs; abans havien marcat Zinchenko i Forsberg

Suècia 1 Ucraïna 2

SUÈCIA:Olsen, Lustig (Krafth, 84’), Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson, 83’), Sebastian Larsson (Claesson, 97’), Ekdal, Olsson (Helander, 101’), Forsberg, Isak (Berg, 97’) i Kulusevski (Quaison, 97’).UCRAÏNA:Bushchan, Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Kryvtsov, Stepanenko (Makarenko, 95’), Sydorchuk (Bezus, 118’), Zinchenko, Iarmolenko (Dovbyk, 106’), Iaremchuk (Besedin, 91’) (Tsygankov, 102’) i Xaparenko (Malinovskyi, 61’).GOLS:0-1 (27’) Zinchenko. 1-1 (43’) Forsberg. 1-2 (120+1’) Dovbyk.ÀRBITRE:Daniele Orsato (Itàlia). T.G.: Kulusevski, Iarmolenko, Forsberg i Dovbyk. T.V.: Danielson (99’).

La selecció d’Ucraïna va superar la de Suècia en l’últim partit dels vuitens de final de l’Eurocopa, que es va disputar ahir a Hampden Park, i s’enfrontarà a Anglaterra en els quarts. Zinchenko, Forsberg i Dovbyk, amb un gol decisiu en els últims minuts de la pròrroga, van ser els golejadors d’un duel poc brillant, però emocionant i molt igualat.

Els ucraïnesos, capaços del millor i del pitjor, es van avançar en el marcador poc abans de la mitja hora, gràcies a l’encert de Zinchenko, després d’una acció col·lectiva. Suècia va dominar, però només va crear perill en la primera part en un xut d’Isak que va fregar el pal i en el gol de l’empat, signat per Forsberg poc abans del descans. El xut del dorsal 10 suec des de fora de l’àrea va acabar a la xarxa després de tocar en Zabarnyi.

Després de la represa, Suècia va continuar dominant, però la primera oportunitat clara la va tenir Ucraïna amb un xut al pal de Sydorchuk. De seguida, Forsberg va respondre amb un altre xut que va anar a la fusta de la porteria de Bushchan. Durant la segona part el partit es va inclinar més aviat cap a la porteria ucraïnesa, Forsberg va tornar a estavellar un llançament al pal, però el marcador no es va moure i es va arribar a la pròrroga.

L’expulsió de Danielson quan començava l’afegit, per una dura entrada a Besedin, semblava que canviaria l’escenari, però va ser només el primer episodi d’un seguit d’accidents físics que van afectat els jugadors de tots dos equips i van interrompre constantment el partit. El cas és que es va jugar molt poc abans que Dovbyk, en el primer minut de l’afegit de la segona part de la pròrroga, va caçar una pilota penjada des de l’esquerra per batre Olson i decidir el partit.